Πρόθυμοι να ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας, ακόμη και με άτοκο δανεισμό, εμφανίζονται οι Τούρκοι!

30 Ιουνίου, 2015 5:53 ΜΜ
More videos

«Εάν η Ελλάδα ζητήσει από την Τουρκία βοήθεια, τότε θα εξετάσουμε την πληρωμή του ελληνικού χρέους» δήλωσε ο Υπ. Οικονομικών της Τουρκίας.

Πρόθυμοι να βοηθήσουν σε μια ελάφρυνση του δυσβάσταχτου Ελληνικού χρέους, εμφανίζονται οι Τούρκοι. Ο Ερτογρούλ Κιουρκτσού, βουλευτής του προοδευτικού,φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP, φέρεται να ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας του να βοηθήσει την Ελλάδα και ή να δώσει άτοκο δάνειο, ή να αναλάβει η Τουρκία χρέος της Ελλάδας, ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

nihatzeybeci_turkey

Όπως δήλωσε αργότερα ο κ. Κιουρκτσού: «η Τουρκία μπορεί να αναλάβει το χρέος ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή θα είναι η καλύτερη βοήθεια που μπορεί να κάνει στη γείτονα της, στις δύσκολες μέρες που περνά. Ως αντάλλαγμα θα κερδίσει τη φιλία του ελληνικού λαού και θα δημιουργηθεί ευκαιρία για να μετατραπεί σε θάλασσα ειρήνης το Αιγαίο. Μπορούμε να αντέξουμε να προσφέρουμε τη βοήθεια αυτή. Μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε με άτοκο δάνειο».

Δημοσίευμα της Hurriyet, αναφέρει πως για το θέμα ρωτήθηκε και ο Υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζειμπεκτσί, ο οποίος απάνρησε πως «εάν η Ελλάδα ζητήσει από την Τουρκία βοήθεια, τότε θα εξετάσουμε την πληρωμή του ελληνικού χρέους»

Πηγές: hurriyetthetocpontiki