Οι πρώτες τρανσέξουαλ κούκλες για παιδιά κυκλοφόρησαν στην αγορά

27 Ιανουαρίου, 2018 6:08 ΜΜ
More videos

Λέγεται ότι το παιχνίδι με τις κούκλες έχει μεγάλη επίδραση στο πως αντιλαμβάνονται τα παιδιά την εμφάνιση και την ταυτότητα των άλλων.

Άλλωστε υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το πως επηρεάζουν οι αδύνατες και στυλάτες κούκλες Μπάρμπι τα μικρά κορίτσια που παίζουν μαζί τους.

Άραγε θα μπορούσε μια τρασeξουαλ κούκλα να βοηθήσει τα παιδιά να έχουν μεγαλύτερη κατανόηση και αποδοχή, καθώς προετοιμάζονται να μπουν στον σύγχρονο κόσμο των ενηλίκων;

Σίγουρα, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα θέματα των τρανσeξουαλ είναι πολύ καλύτερη τα τελευταία χρόνια.

Τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν σε έναν πολύ πιο ανοιχτό και γεμάτο κατανόηση κόσμο και έχουν περισσότερες ευκαιρίες να γίνουν ενήλικες με συμπόνια και να χτίσουν έναν πιο δίκαιο και ευτυχισμένο κόσμο.

Έτσι, τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα παιδιά πρέπει να αντικατοπτρίζουν αυτό το μήνυμα. Ωστόσο, μια τρανσeξουαλ κούκλα συνεχίζει να προκαλεί αντιπαραθέσεις ακόμα και στον σύγχρονο κόσμο.

Μια κούκλα στην Αργεντινή δημιουργεί αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους γονείς. Εξωτερικά η κούκλα μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη κούκλα, αλλά στην θέση των γεννητικών οργάνων της υπάρχει και ένα ανδρικό μόριο.

Δείτε το βίντεο

Αυτή η κούκλα δεν είναι η μοναδική τρανσeξουαλ κούκλα με την οποία μπορούν να παίξουν τα παιδιά. Η Τζαζ Τζένινγκς, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας, έχει κυκλοφορήσει την δική της σειρά με κούκλες που μπορούν να παίξουν τα παιδιά.

“Αυτή είναι η πρώτη τρανσeξουαλ κούκλα που κυκλοφόρησε στην αγορά. Και μαντέψτε! Είμαι εγώ! Ελπίζω αυτή η κούκλα να φέρει στο φως ότι οι τρανσeξουαλ άνθρωποι είναι ακριβώς όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Για όσους ρωτάνε αυτή η κούκλα είναι η πρώτη του είδους της, γιατί βασίζεται σε μια τρανσeξουαλ κοπέλα. Κατά τα άλλα είναι μια φυσιολογική κούκλα, δηλαδή ακριβώς ότι είμαι και εγώ”, έγραψε η Τζένινγκς στο Instagram.

[unilad]