Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε 24χρονο που κούρευε φίλο του στην πυλωτή πολυκατοικίας

12 Δεκεμβρίου, 2020 11:45 ΠΜ
More videos

Ο καταδικασθείς κούρευε πελάτες σε αποθηκάκι πιλοτής, παρά την πανδημία και τα μέτρα

Ποινή φυλάκισης 40 ημερών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 24χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνελήφθη προχθές από την Τουριστική Αστυνομία να λειτουργεί κουρείο σε αποθήκη πιλοτής και να εξυπηρετεί πελάτες.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση της υπουργικής απόφασης για τα μέτρα πρόληψης ασθενειών και αθώο για την παραβίαση υγειονομικής διάταξης, ενώ του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισής του προσκόμισε πιστοποιητικό υγείας, ενώ επισήμανε ότι οι δύο πελάτες είναι φίλοι του και ότι υπήρχε εξοπλισμός στο αποθηκάκι, καθώς το όνειρο του νέου για λειτουργία κουρείου αποτράπηκε βίαια μετά από τροχαίο ατύχημα.

Απολογούμενος ο 24χρονος επισήμανε στο δικαστήριο ότι τα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο του είναι φίλοι του και ο ένας θα παρουσιαζόταν σε Σχολή και γι’ αυτό τον περιποιούταν.

Ακόμη υπογράμμισε ότι το 2018 είχε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να θέσει σε λειτουργία το κουρείο που ονειρευόταν. Όπως είπε, οι γονείς του μετέφεραν εκεί τον εξοπλισμό και στον συγκεκριμένο χώρο φρόντιζε μόνο την οικογένειά του, τους γονείς του και τον αδερφό του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κάλεσε το δικαστήριο να απαλλάξει τον νέο και από τις δύο κατηγορίες, δεδομένου ότι του έχει επιβληθεί ήδη τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 3.000 ευρώ, λαμβάνοντας στην απόφασή του την προσωπικότητα του νέου και το λευκό του ποινικό μητρώο.

Ωστόσο, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε και έγινε αποδεκτό ο 24χρονος να κριθεί ένοχος για την παραβίαση των μέτρων.

Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς κατελήφθη προχθές σε έλεγχο της Τουριστικής Αστυνομίας να λειτουργεί σε αποθηκάκι πιλοτής στην πολυκατοικία όπου διαμένει παράνομα κουρείο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν εξοπλισμό, ενώ την ώρα του ελέγχου διαπίστωσαν ότι στον χώρο ήταν δύο πελάτες και ο ένας κουρευόταν.

Η Αστυνομία βεβαίωσε το πρόστιμο στον νεαρό, ενώ στους πελάτες του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για αναίτια μετακίνηση.

Ο 24χρονος συνελήφθη για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενών και για παραβίαση υγειονομικής διάταξης, κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε στο δικαστήριο με τη διαδικασία του Αυτοφώρου. Μετά τη δίκη αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: taxydromos.gr