Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΠρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ στο Nammos γιατί έκτισε παράνομα Μall και πάρκινγκ...

Πρόστιμο 2,7 εκατ. ευρώ στο Nammos γιατί έκτισε παράνομα Μall και πάρκινγκ στην Ψαρού

Ενα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της πολεοδομίας επιβλήθηκε στο γνωστό beach restaurant της Μυκόνου, Nammos, που χθες το βράδυ γνώρισε νέες “νύχτες δόξας” στην μεγάλη συναυλία του Αντώνη Ρέμου μαζί με τον Eros Ramazzotti.

Συγκεκριμένα, η παράνομη δόμηση ενός… ολόκληρου Μall (!) και η διάνοιξη τεράστιου πάρκινγκ στα έγκατα της πλαγιάς που οδηγεί στην παραλία της Ψαρρούς, κόστισε κατ’αρχήν, σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr, το αστρονομικό ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ σε πρόστιμο της πολεοδομίας, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες στους τέσσερις ιδιοκτήτες του εμβληματικού για την Μύκονο, restaurant!

Ονομάζεται Nammos Mall  και φιλοξενεί όλα τα brand names της διεθνούς μόδας.

08e0799244962fa559842e573eae6926

Oι πελάτες του μαγαζιού που κατέβαιναν τον φιδίσιο δρόμο της Ψαρρούς για να παρκάρουν στον υπαίθριο πάρκινγκ στις αρχές του καλοκαιριού, έκπληκτοι διαπίστωναν ότι ένα ολόκληρο… mall, ένα υπερπολυτελές εμπορικό κέντρο είχε ξεφυτρώσει στην πλαγιά που περιβάλλει την παραλία που οι, κάποτε φτωχοί ψαράδες της Μυκόνου,  έβγαζαν την ψαριά τους.

Και όχι μόνο: Ολόκληρος ο λόφος έχει τρυπηθεί και έχει κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ εκατοντάδων θέσεων για να εξυπηρετεί το mall και φυσικά και την εκλεκτή πελατεία του Nammos.

Είναι το πρώτο μαζικό υπόγειο πάρκινγκ στη Μύκονο που θυμίζει κάτι από πλατεία Κοτζιά!

Φυσικά δεν υπήρχε καμία άδεια δόμησης, ούτε για το mall, ούτε για το πάρκινγκ και συνακόλουθα η επίσκεψη της πολεοδομίας ήταν μάλλον φυσιολογική.

Το πρόστιμο των 2,7 εκατομ. ευρώ, όσο και αν ακούγεται μεγάλο, για την έκταση των διαπιστωμένων παραβάσεων είναι μάλλον μικρό σε σχέση με το κέρδος που θα αποκομίσει η επιχείρηση.

Αλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του θα βγεί απόψε τη νύχτα: Το “κεφάλι” στα καλά τραπέζια κοστίζει 1500 ευρώ, στα “δεύτερα” τραπέζια 1000 ευρώ το άτομο και στο μπαρ 500 ευρώ το άτομο!

Για μία “απλή” σαμπάνια, μια βότκα και μία τεκίλα. Οτιδήποτε εξτρά-φαγητά, ποτά, ακόμα και νερά-πληρώνονται επιπλέον!

Πάντως η άφιξη δεκάδων Αράβων, βασικά γόνων κροίσων και επίσης δεκάδων Τούρκων επιχειρηματιών συμπαθούντων ή μη το καθεστώς Ερντογάν, προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο στις αρχές ασφαλείας: Ενας εκρηκτικός μηχανισμός ή κάποιος οπλισμένος παρανοϊκός τρελός ισλαμιστής θα μπορούσε να προκαλέσει σφαγή που θα ακουγόταν σε όλο τον πλανήτη.   

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και από το πρωί ιδιωτικοί αστυνομικοί επιτηρούσαν το χώρο. Το απόγευμα μεταφέρθηκε και ειδική πύλη ανίχνευσης όπλων και εκρηκτικών η οποία στήθηκε στην είσοδο του restaurant για να μην επαναληφθεί η σφαγή της πρωτοχρονιάς στο Reina της Κωνσταντινούπολης με τους 39 νεκρούς.

Ο χώρος της συναυλίας ελέγχθηκε εξονυχιστικά και από δυο σκυλιά- βελγικά Μαλινουά- για εκρηκτικά. Μέχρι στιγμής, όλα πήγαν κατ’ευχήν…

[pronews]Τα πιο σημαντικά