ΠΡΟΣΟΧΗ! Σώστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από κατάσχεση δηλώνοντάς τον!

27 Ιουλίου, 2014 12:31 ΠΜ
More videos

Οι φορολογούμενοι καλούνται να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό για να γλιτώσουν από κατάσχεση καταθέσεις έως 1.500 ευρώ. Η εφαρμογή του ΤAXISnet ανοίγει από την Τρίτη 29/7.Από την Τρίτη 29 Ιουλίου ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet στην οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωστοποιήσουν στη Φορολογική Διοίκηση τον ένα και μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο οι καταθέσεις (για τα φυσικά πρόσωπα) μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ δεν θα μπορούν να δεσμευτούν από την Εφορία έναντι χρεών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε μόνο ένα πιστωτικό ίδρυμα στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.

Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή/και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση.

Για τη γνωστοποίηση του μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού του λογαριασμού ο ενδιαφερόμενος πολίτης υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στο TAXISnet, με την οποία ενημερώνει για τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή IBAN).

Επίσης ο φορολογούμενος οφείλει να ενημερώνει υποβάλλοντας νέα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση με τον ίδιο τρόπο τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει εξασφαλίσει ότι το πιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη συσχετισμένο τον ΑΦΜ του με τον λογαριασμό IBAN.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: