Προσοχή με τα ελαστικά αυτοκινήτων: «Τα πετάμε, έρχονται το βράδυ τα παίρνουν, τα βάφουν και τα πουλάνε για καινούρια»

4 Οκτωβρίου, 202212:09 ΠΜ
More videos

>Οι αυξήσεις και οι ανατιμήσεις «χτυπούν» τα πάντα, και φυσικά δεν αφήνουν απέξω τα αυτοκίνητα και τα σέρβις. Είναι εποχή που συνήθως γίνεται η αλλαγή στα λάστιχα των οχημάτων, και πλέον είναι και αυτό κάτι που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχουν επιτήδειοι οι οποίοι βάφουν μεταχειρισμένα λάστιχα και τα πουλάνε σαν καινούργια.

Οι ανατιμήσεις έχουν χτυπήσει και την πόρτα των ελαστικών, αφού από πέρυσι υπάρχει σημαντική αύξηση που φτάνει ακόμη και το 30%, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, καθώς τα μεταχειρισμένα λάστιχα είναι μεγάλη παγίδα.

«Τα μεταχειρισμένα ελαστικά είναι αυτά τα οποία βγάζουμε εμείς τοποθετώντας τα καινούργια, τα πετάμε και έρχονται το βράδυ και τα παίρνουν, τα βάφουν, τα πλένουν και τα πουλάνε».

Αυξήσεις έως 30% καταγράφονται και στα ελαστικά, καθώς η Ρωσία είναι υπεύθυνη για το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής αιθάλης γνωστή και ως μαύρος άνθρακας, η οποία είναι απαραίτητη για την κατασκευή των ελαστικών, με αποτέλεσμα η τετράδα των ελαστικών από 244 ευρώ που κόστιζε πέρυσι, φέτος έχει φτάσει 316 ευρώ.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News