Πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

20 Απριλίου, 20184:55 ΜΜ
More videos

Στο άγαλμα Βενιζέλου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, διανυκτέρευσαν μερικές ομάδες προσφύγων και μεταναστών, που έχουν κατασκηνώσει στο σημείο από χθες το μεσημέρι.

Σε λίγες ώρες οι πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν με λεωοφρεία του δήμου Θεσσαλονίκης στο camp των Διαβατών, ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες διαδικασίες για την υποδοχή των προσφύγων από τους ιθύνοντες της δομής.

prosf.jpg

Κουβέρτες, σεντόνια, sleeping bag και μερικά από τα υπάρχοντα τον προσφύγων βρίσκονταν απλωμένα στο γρασίδι μπροστά από το άγαλμα και συνθέτουν ένα σκηνικό, που μοιάζει με καταυλισμό. Άνδρες, γυναίκες, αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά και μωρά έχουν φτάσει στην πόλη από τη Συρία και την Τουρκία, έχουν πάρει το ειδικό έγγραφο που τους επιτρέπει την παραμονή στη χώρα μας, ωστόσο δεν έχουν κάποιο μέρος για να μείνουν.

Στο άγαλμα Βενιζέλου βρίσκονται δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και μεταφραστές, οι οποίοι δίνουν στους πρόσφυγες τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για τις διαδικασίες, που πρέπει να ακολουθήσουν.

prosf3.jpg

Όπως επισήμανε χθες ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, οι χώροι φιλοξενίας του δήμου Θεσσαλονίκης είναι περιορισμένοι, οι δομές φιλοξενίας είναι γεμάτες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχθούν άλλα άτομα.

Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του δήμου Θεσσαλονίκης και αρμόδιων φορέων για το προσφυγικό.

prosf4.jpg

leo1.jpg

leo2.jpg

Πηγή: thestival

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News