Προσεχώς ψώνια χωρίς 13032 και 13033 και ελεύθερες μετακινήσεις… παντού

21 Απριλίου, 2021 1:35 ΜΜ
More videos

Μετά το Πάσχα τελειώνει το 13033, με τους καταναλωτές να προσέρχονται στα καταστήματα για ψώνια χωρίς SMS και χωρίς ραντεβού.

Μία είδηση την οποία είχε προαναγγείλει το Dnews, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Ακριβώς μετά το Πάσχα αναμένεται να τελειώσουν τα SMS στο 13033 όπου τα χρησιμοποιούμε καθημερινά για να πάμε σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, σε δημόσιους φορείς, στο γιατρό κλπ.

Παράλληλα, εκτός από το 13033 αναμένεται να τελειώσει και το 13032 όπου οι πολίτες χωρίς SMS θα μπορούν να επισκεφτούν μετά το Πάσχα καταστήματα και εμπορικά κέντρα για τα ψώνια τους. Με το άνοιγμα της εστίασης, πιθανότατα στις 10 Μαΐου αλλά και το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού θα ήταν αφύσικο να παραμείνουν τα SMS στο 13033 και στο 13032, καθώς δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης.

Αφού ανοίξουν όλοι οι τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, θα υπάρξει απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, κάτι που αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο το Σαββατοκύριακο. Τέλος, ακριβώς μετά το Πάσχα αναμένεται να επιτραπούν και οι μετακινήσεις εκτός νομού, κάτι που απαγορεύτηκε αυτή τη περίοδο με στόχο να μην υπάρχει διασπορά του ιού από εκδρομείς που ενδεχομένως πάνε σε «πράσινες» περιοχές για τις γιορτές του Πάσχα.