Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΠρος τι οι απειλές, οι εκφοβισμοί και το ατελείωτο bullying σε όσους...

Προς τι οι απειλές, οι εκφοβισμοί και το ατελείωτο bullying σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί;

Στο αποκρουστικό θέαμα διάφορων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, σε ένα εξ αυτών, όπου δημοσιεύονται όλα τα δελτία τύπου του Μαξίμου χωρίς ίχνος έρευνας ή κριτικής, κάτι δηλαδή που καθιστά την ιστοσελίδα Πράβντα κυβερνητική, εκτοξεύονται τελευταίως απειλές, εκφοβισμοί και ψέματα προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι ανεμβολίαστοι δέχονται ένα ατελείωτο bullying από τον Μητσοτάκη και τους τηλεγιατρούς, προσφάτως την ΠτΔ και σήμερα και τον Άδωνι, ο οποίος μίλησε για απολύσεις, για αποκλεισμούς και για ένα σωρό απαράδεκτα που είχε το θράσος να ξεστομίζει δημοσίως.

Ελένη Παπαδοπούλου – freepen.gr

Δε θα σταθώ στους κοινωνικούς αυτοματισμούς που ενεργοποιούν οι εν λόγω παντελώς βλακώδεις, φασιστικές και απαράδεκτες δηλώσεις. Θα σταθώ στο θέμα του σεβασμού των πολιτικών προς στους πολίτες.

Πουθενά μα πουθενά δε γίνεται κουβέντα για διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, πολλώ δε μάλλον για καθαρό εκβιασμό. Αν μερικοί νομίζουν ότι θα κυβερνούν εκβιάζοντας και ότι όποτε τους γουστάρει θα κλειδώνουν την κοινωνία ή θα την ξεκλειδώνουν ή θα την φοβερίζουν, προφανώς και δεν κάνουν για πολιτικοί. Να πάνε να βρουν καμιά άλλη δουλειά να κάνουν.

Στην αρχή πολύς κόσμος έτρεξε να εμβολιαστεί θεωρώντας δεδομένο ότι είτε θα απολαύσει περισσότερες ελευθερίες είτε ο εμβολιασμός θα γίνει ούτως ή άλλως υποχρεωτικός. Μία προπαγάνδα ελληνικής κοπής, όπου συμμετείχε το σύνολο των ευρωμπουκωμένων ΜΜΕ. Όταν είδαν ότι η συμμετοχή μειώνεται, αφού υπήρξαν και θάνατοι, παίζουν το ίδιο έργο μήπως και ο κόσμος φοβηθεί ή τέλος πάντων μήπως πλακωθούμε μεταξύ μας και ζοριστούν οι ανεμβολίαστοι και κάνουν το εμβόλιο.

Επειδή αυτό ούτε υποχρεωτικό μπορεί να γίνει, ούτε απόλυση λόγω μη εμβολιασμού μπορεί να λάβει χώρα, ούτε ειδικά προνόμια μπορούν να υπάρξουν, ούτε ο Αδωνις μπορεί να αφήσει τον χειμώνα έξω από τα μαγαζιά τον κόσμο, αν έχουν ίχνος αυτοσεβασμού καλά θα κάνουν να σωπάσουν.

Το αν κάποιος κάνει το εμβόλιο ή όχι είναι θέμα δικό του, δικής του προστασίας και εκεί τελειώνει η συζήτηση. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει κανέναν από την ζωή, επειδή κάποιοι παθαίνουν ονειρώξεις με φασιστικές πρακτικές. Και στη Γαλλία υπάρχει μείωση των εμβολιασμών. Ούτε έχουν τολμήσει να αναφερθούν σε προνόμια ή να απειλήσουν.

Λυπάμαι πραγματικά και εξοργίζομαι για την κατάντια του πολιτικού λόγου. Αλλά δεν είναι τυχαίος. Εκπαιδεύουν οι άνθρωποι και όπως βλέπω κάποιοι είναι πολύ καλοί μαθητές.

Τα πιο σημαντικά