Προς click away και click in shop παντού – Τέλος στα «ελεύθερα» ψώνια

28 Ιανουαρίου, 2021 9:28 ΜΜ
More videos

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, στο τραπέζι πέφτουν νέα μέτρα για το λιανεμπόριο, προκειμένου να μην κλείσουν εντελώς, με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτό για επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά από κατάστημα λιανικής στο Κολωνάκι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η λύση της παραλαβής εκτός του καταστήματος – click away – έχει επανέλθει στις συζητήσεις.

Επανέρχεται και το σενάριο των τηλεφωνικών ραντεβού –το λεγόμενο click in shop- που δεν το είδαμε να εφαρμόζεται, αν και είχε σχεδιαστεί, για καταστήματα ρούχων, παπουτσιών και κοσμημάτων. Φαίνεται πως τουλάχιστον η Αττική πάει ολοταχώς προς αυτή την κατεύθυνση και σύντομα τελειώνουν τα ψώνια με τον τρόπο που έγιναν την εβδομάδα που πέρασε.

Το Yπουργείο Aνάπτυξης επαναφέρει αυτό το πλάνο προκειμένου να μην κλείσει η αγορά σε όλη τη χώρα. Δηλαδή να λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα όπου το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία και με τη μέθοδο του click away και click in shop στις «κόκκινες» περιοχές. Στις υπόλοιπες ενδέχεται να μην αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας για τα καταστήματα, εφόσον δεν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι άνθρωποι της αγοράς είναι στα όρια νευρικής κρίσης πάντως, όπως η ιδιοκτήτρια καταστήματος Ρία Λαμπρινούδη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυτό το «άνοιξε – κλείσε» για τις επιχειρήσεις.

«Και το click away είναι κάτι, αλλά αυτό που δεν είναι καλό είναι να ξανακλείσουν τα καταστήματα» δήλωσε η κυρία Λαμπρινούδη.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο facebook: