Προπηλάκισαν Σκουρλέτη, Ρήγα Τόσκα και Φίλη στο Πολυτεχνείο

16 Νοεμβρίου, 20181:03 ΜΜ

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής έξω από το Πολυτεχνείο, όπου μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει στεφάνι.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Φίλης, Κώστας Γαβρόφλου και Θοδωρής Δρίτσας, προπηλακίστηκαν από νεαρούς.

Οι συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν να μπουν στον χώρο για να καταθέσουν στεφάνι, να εισέλθουν στο Πολυτεχνείο.

Μετά από αρκετή ώρα έντασης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να μπουν στο Πολυτεχνείο και απομακρύνθηκαν.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να τιμήσει τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου νωρίς το πρωί, ίσως σε μια προσπάθεια να αποφύγει πιθανή ένταση. Η κίνηση, ωστόσο, έγινε αντιληπτή από κάποιους οι οποίοι θέλησαν να τους απαγορεύσουν την είσοδο και έτσι επικράτησε ένταση.

Δεκάδες άτομα άρχισαν να σπρώχνονται, ενώ άρχισαν να εκτοξεύονται νερά και καφέδες. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την αποχώρηση των βουλευτών.

Στο σημείο παραμένουν περισσότερα από 200 άτομα τα οποία «περιφρουρούν» τον χώρο της εισόδου στο Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται πάντως, πως λίγες στιγμές αργότερα έφτασαν στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία εισήθλαν κανονικά, χωρίς πρόβλημα.

«Έκφραση φασισμού» χαρακτήρισε το επεισόδιο ο Παναγιώτης Ρήγας, τονίζοντας πως στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν και ηλικιωμένα άτομα, άνθρωποι που διώχθηκαν και βασανίστηκαν από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Δείτε το βίντεο

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News