Πρόωρο μωρό γεννήθηκε με την καρδιά του έξω και είναι το πρώτο που επιβίωσε παγκοσμίως

13 Δεκεμβρίου, 2017 3:16 ΜΜ
More videos

Ήταν στο μέγεθος ενός σταφυλιού στη μήτρα όταν οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια ασθένεια και οι πιθανότητες επιβίωσης που της έδωσαν ήταν μηδαμινές. Ωστόσο, η Βενέλοπι Χόουπ, της οποίας η καρδιά άρχισε να χτυπά έξω από το σώμα της, αψήφισε όλες τις πιθανότητες και είναι μόλις 3 εβδομάδων.

Χρειάστηκε μια απίστευτη ομάδα 50 γιατρών, μαίων και νοσοκόμων για να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας με επιτυχία την σπάνια επέμβαση που έγινε στην Αγγλία.

Οι ευτυχισμένοι γονείς της, που απέρριψαν τις αρχικές συμβουλές να τερματίσουν την εγκυμοσύνη, δείχνουν με περηφάνια την κόρη τους, που πίστευαν ότι δεν αποκτήσουν ποτέ.

Τώρα, η Βενέλοπι αναρρώνει από 3 πολύ δύσκολες επεμβάσεις για την μετατόπιση της καρδιάς της στο εσωτερικό του σώματός της.

Η σπάνια κατάσταση της διαγνώστηκε σε ένα υπερηχογράφημα κατά τον 9ο μήνα της κύησης.

“Άρχισα να κλαίω. Η κατάστασή της ερχόταν μαζί με πολλά προβλήματα”, δήλωσε η 31χρονη μητέρα της, Ναόμι Φίντλεϊ.

Η Βενέλοπι αναμενόταν να γεννηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά η σπάνια κατάστασή της επέβαλε την πρόωρη γέννησή της με καισαρική στις 22 Νοεμβρίου.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

“Μας είπαν ότι η καλύτερη επιλογή που είχαμε ήταν να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη και εκείνη την στιγμή κατέρρευσε όλος ο κόσμος μας”, ανέφερε ο μπαμπάς της Βενέλοπι, Ντιν Γουίλκινς.

Οι γιατροί αποφάσισαν ότι η καλύτερη επιλογή ήταν η γέννηση της μικρής με καισαρική, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνονταν οι κίνδυνοι μόλυνσης, τραυματισμού ή συμπίεσης της καρδιάς. Φυσικά, αμέσως μετά θα απαιτούνταν και άλλες επεμβάσεις για την κάλυψη και προστασία της καρδιάς.

“Όταν γεννήθηκε η Βενέλοπι άρχισα να πανικοβάλλομαι. Ένιωθα άρρωστη, γιατί πίστευα ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες να μην την δω ή να την ακούσω. Όμως όταν άκουσα το κλάμα της ένιωσα μια τεράστια ανακούφιση”, ανέφερε η μητέρα της.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι καμία άλλη παρόμοια περίπτωση παιδιού δεν έχει καταφέρει να επιβιώσει.

Περίπου 50 λεπτά μετά την γέννησή της, η κατάσταση της Βενέλοπι ήταν αρκετά σταθερή, ώστε να ξαναμπεί στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί ξεκίνησαν την δύσκολη αποστολή του να μεταφέρουν την καρδιά της μέσα στο σώμα της.

Μέσα στις επόμενες 9 μέρες, η καρδιά της Βενέλοπι μπήκε ολόκληρη μέσα στην τρύπα που υπήρχε στο στήθος της.

Οι γονείς της μικρής αποκάλυψαν ότι πήρε το όνομά της από τον πρωταγωνιστής της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Ραλφ: η επόμενη πίστα.”

Ο υπέρηχος έδειχνε ότι η καρδιά και μέρος του στομάχου της Βενέλοπι αναπτύσσονταν έξω από το σώμα της.

“Όταν είδαμε για πρώτη φορά τον υπέρηχο, δεν ξέραμε τι ήταν αυτό που βλέπαμε. Έμοιαζε με ένα χάμστερ που φοράει καπέλο”, ανέφερε ο μπαμπάς της μικρής.

[dailymail]