Πρόωρες εκλογές: Επανέρχονται οι φήμες για εκλογές το Μάιο – Κλείσιμο Βουλής Μεγάλη Πέμπτη

17 Μαρτίου, 2021 1:17 ΠΜ
More videos

Επανέρχονται οι φήμες για εκλογές το Μάιο -Κλείσιμο Βουλής Μεγάλη Πέμπτη

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μία διαρροή που θέλει την κυβέρνηση να κλείνει τη Βουλή την Μεγάλη Πέμπτη, προκηρύσσοντας εκλογές για τον Μάιο, όπως πρώτη είχε γράψει η aftodioikisi.gr από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η φημολογία αυτή έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλουν την κυβέρνηση να ψάχνει παράθυρο μέσα στην πανδημία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Βεβαίως, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πρόοδο των εμβολιασμών, που δεν φαίνεται να πάνε όσο καλά η κυβέρνηση διαλαλεί, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να καταφεύγει σε αλχημείες σε σχέση με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα.

Πάντως, καθώς τα ποιοτικά και σιγά – σιγά και τα ποσοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων γίνονται όλο και πιο αρνητικά για την κυβέρνηση, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ο Κ. Μητσοτάκης να επιχειρήσει, ακόμη και χωρίς να έχει επιτευχθεί η περίφημη ανοσία της αγέλης, να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα για τον ίδιο.

Η «σφαλιάρα» στη Μέρκελ και ο φόβος της οικονομίας

Τα αποτελέσματα στις γερμανικές εκλογές με την ήττα της Μέρκελ έχει εντείνει αυτή την φημολογία, καθώς στο μέγαρο Μαξίμου βλέπουν ότι όσο περνάει ο καιρός οι αντιδράσεις του κόσμου εντείνονται καθώς και η λαϊκή δυσαρέσκεια. Η «σφαλιάρα» στη Μέρκελ την πιο ισχυρή καγκελάριο στην σύγχρονη Γερμανία δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία…

Το γεγονός επίσης ότι τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν και πλησιάζει η ώρα που τα επιδόματα θα σταματήσουν, τα λουκέτα θα ξεκινήσουν και η ανεργία θα πάρει την ανηφόρα προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου. Γιατί όπως είναι γνωστό οι κυβερνήσεις πέφτουν από την οικονομία…

Η έξοδος στις αγορές

Ένα ισχυρό δείγμα για πρόωρες εκλογές είναι η έξοδος της κυβέρνησης στις αγορές, πάλι δηλαδή για να δανειστεί και να χρεώσει την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές, καταρρίπτοντας το ίδιο το αφήγημα της για τον πακτωλό χρημάτων που θα ερχόταν από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.

Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές μιλούν για μία τελευταία δόση ρευστότητας που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πάει σε εκλογές χωρίς να έχει κόψει επιδόματα σε εργαζόμενους και επαγγελματίες που βρίσκονται σε αναστολή και συγχρόνως θα μοιράσει νέες ενισχύσεις για να διατηρηθούν θέσεις εργασίας.

Η εξεταστική για Παππά

Και όμως, όλα αυτά είναι απλώς δείγματα. Η απόδειξη ότι η κυβέρνηση όντως σκέφτεται να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, είναι μία. Η εξεταστική για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση Καλογρίτσα. Εάν δείτε μία ξαφνική πρεμούρα και επίσπευση της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, τότε να είστε βέβαιοι ότι πάμε για πρόωρες εκλογές. Πως θα μπορούσε άλλωστε η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές πριν να γίνει η εξεταστική, αφού κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με παραγραφή της υπόθεσης. Επιπλέον δεν υπάρχει καλύτερη προεκλογική αντιπαράθεση από την σκανδαλολογία, η οποία με την βοήθεια και των «φιλικών» ΜΜΕ μπορεί να καλύψει τη φτώχεια που έρχεται…

Σε κάθε περίπτωση μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου θα έχουμε εξελίξεις…