Προκλητική η Έφη: «Θα πάρει αποζημίωση, δεν έγινε τίποτα»

30 Σεπτεμβρίου, 2021 8:03 ΜΜ
More videos

Οδηγός ταξί: «Πήρα δύο φορές την κατηγορούμενη είπε “περίμενέ με, δεν θα αργήσω πολύ”»

Φως στην επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου προσπαθούν να ρίξουν οι μαρτυρίες των φίλων αλλά και των αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι την είδαν την άτυχη γυναίκα αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι. Η φίλη της Ιωάννας -δεύτερη μάρτυρας- υποστήριξε ότι το θύμα είχε μία φυσιολογική ζωή, χωρίς ίντριγκες και αντιπαλότητες. Όπως είπε στην κατάθεσή της, δεν γνώριζε τίποτα για τον άνδρα που φέρεται να ήταν η «πέτρα του σκανδάλου».

«Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά αλλά είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, παίρνει πάρα πολλά φάρμακα, έχει πολλά χειρουργεία μπροστά της, έχει πολλά βασανιστήρια θα πω εγώ. Δεν θα γίνει ποτέ, όπως ήταν πριν η Ιωάννα» είπε η μάρτυρας.

Συγκλονιστική κατάθεση από τον διευθυντή της Ιωάννας: Αντίκρισα άνθρωπο με καφέ χρώμα

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του διευθυντή της εταιρίας της Ιωάννας, ο οποίος είδε το θύμα αμέσως μετά την επίθεση.  «Οι τοίχοι άφριζαν. Υπάρχουν ακόμα σημάδια. Διαβρώθηκε η επιφάνεια, φαινόταν σκαμμένο και το μάρμαρο και οι τοίχοι.

Πήγα στο φαρμακείο να παραλάβω τα πράγματα της για να τα πάω στο νοσοκομείο. Ανοίγοντας την τσάντα διαπίστωσα ότι κρατάω τα γυαλιά της και είναι λιωμένα. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Προσπάθησα να μάθω πως ήταν για να ενημερώσω τους οικείους της. Όταν μπήκα στην εντατική αυτό που αντίκρισα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του με ένα χρώμα καφέ – μαύρο σε όλο το πρόσωπο, το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο.

Άκουσα να ψελλίζει «καίγομαι και κρυώνω» και οι νοσοκόμοι τις έδιναν σκευάσματα για να διαχειριστούν το σοκ. Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο».

«Το φθινόπωρο, η Ιωάννα με είχε καλέσει στο τηλέφωνο κάποια στιγμή και μου είχε ζητήσει αναστατωμένη να την επισκεφτώ. Μου είπε για την τηλεφωνική επικοινωνία της ξαδέρφης της και της κατηγορουμένης. Κάλεσε την ξαδελφη της σε ανοιχτή ακρόαση γιατί δεν μπορούσε να πλησιάσει το κινητό στο αυτί της και άκουγα. Εκείνη της ανέφερε ότι η κατηγορουμένη ρώτησε για το τί κάνει η Ιωάννα και αν μπορεί κάποιος να μπει στο νοσοκομείο να τη δει.

Εκεί άκουσα την ξαδέλφη της να της λέει ότι η κατηγορούμενη σχολίασε πως «δεν έγινε και τίποτα. Και να μην μπορεί να δουλέψει θα πάρει μια αποζημίωση ως εργατικό ατύχημα και θα κάθεται σπίτι». Φαίνεται πως δεν έχει ανθρώπινη εμπάθεια, ενσυναίσθηση… μόνο ψυχρή δολοφονική πρόθεση απέναντί της.

Ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να βρεθεί ο άνθρωπος που έκανε την επίθεση στην Ιωάννα, περιέγραψε τον τρόπου που έφτασαν στην 36χρονη.

«Από το υλικό που είχαμε στη διάθεση μας, είδαμε τη δράστη ότι  χρησιμοποιούσε ένα ταξί και είδαμε τις πινακίδες. Κάναμε άρση απορρήτου και είδαμε ότι ήταν σε εταιρεία. Είδαμε ότι χρησιμοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου και 19 κάποιες κλήσεις από τηλεκάρτα. Η μια κληση ήταν από Ακαδημία και η άλλη από Συγγρού. Είδαμε ότι η συγκεκριμένη τηλεκάρτα είχε ιδιοκτήτη κάποιον πακιστανικής καταγωγής. Είδαμε ότι υπήρχε και ένα κινητό σε αυτές τις κλήσεις και ήταν της κατηγορούμενης. Οι κλήσεις στον Πακιστανό έγιναν στις 29/4.

Όπως είπαν οι μάρτυρες, η  Ιωάννα προσπαθούσε να μη δείξει την απελπισία της στη μητέρα της και η μητέρα της έκανε το ίδιο σε εκείνη. Αναζητούσε συνεχώς τη μητέρα της κάθε πέντε λεπτά, σαν ένα μικρό παιδάκι. Η διαβίωση και η επιβίωσή της προϋποθέτουν αδιανόητες συνθήκες. Δεν μπορεί να κάνει ουτε τηλεεργασία, πρέπει να βάζει συνέχεια αλοιφές, το αυτί της έχει πρόβλημα.

Οδηγός ταξί: Πήρα δύο φορές την κατηγορούμενη – Είπε «περίμενέ με, δεν θα αργήσω πολύ»

«Πήρα την κατηγορούμενη δύο συνεχόμενες μέρες κούρσα. Η πρώτη ήταν στις 19, ήμουν στην περιοχή της Καλλιθέας, μου είπαν από την εταιρεία ότι είναι μια κυρία Ελληνοαμερικανίδα που έχει έρθει στην Ελλάδα για συνεντεύξεις για δουλειά, και να την παραλάβω από την περιοχή κοντά στην Αγία Ελεούσα, στη Θησέως, γιατί δεν έχει τηλέφωνο.  Ήρθε μετά από 20, 25 λεπτά,μου είπε ότι πάμε στο Μετς, στο πρώτο Νεκροταφείο.

Μου είπε: “είσαι τον αριθμό 8; Θέλω να με περίμενετε εκεί που θα με αφήσετε. Θέλετε να σας προπληρώσω;”  Δεν ήθελε να απομακρυνθώ από το σημείο, ήθελε να το σιγουρέψει ότι θα μείνω. Της είπα ότι δεν χρειάζεται να με προπληρώσει, έφυγε και γύρισε περίπου σε είκοσι λεπτά. Μου είπε “δεν τελείωσα, τελείωσα μόνο για σήμερα”

Της είπα ότι πρέπει να ξανακαλεσει στην εταιρεια ραδιοταξί, αλλά επέμενε ότι δεν έχει τηλέφωνο και ήθελε να δώσουμε ραντεβού την άλλη μέρα. Μου είπε ότι το τηλέφωνο της ήταν αμερικανικό και ότι δεν μπορούσε να με καλέσει. Γι αυτό  της έδωσα το κινητό μου έτσι ώστε αν ακυρωθεί, να μην περιμένω τζάμπα.  Πήγα την άλλη μέρα, πάλι στη Θησέως στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας , είχα πάει νωρίτερα. Μου είπε “καλημέρα, περίμενε με , δεν θα αργήσω πολυ” . Εκεί κατάλαβα ότι πέρασε τον δρόμο απέναντι, δεν είδα αν κρατούσε κάτι στα χέρια της, θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε τσάντα και πορτοφόλι, δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι άλλο.  Σε δέκα λεπτά ήρθε τρέχοντας και μου ζήτησε να την πάω στο ίδιο σημείο από όπου την είχα παραλάβει, μπήκε από την πόρτα πίσω μου αυτή τη φορά, από την πλευρά του δρόμου.  Όταν φτάσαμε, μου είπε, καλή συνέχεια και ίσως να σε ξαναχρειαστω, έχω και το τηλέφωνο σου. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο

Κάποια στιγμή της είπα: “δεν ζεσταίνεσαι;”. Εγώ ήμουν με κοντομάνικο και εκείνη φόραγε πολλά ρούχα. Αλλά μου είπε ότι προστατεύεται από τον ήλιο.

Θυμάμαι να φόραγε κάτι σαν καπαρντίνα, γυαλιά, γάντια, μάσκα . Για αυτό τη ρώτησα αν σκάει.  Δεν ήταν μια συνηθισμένη εμφάνιση για τη ζέστη που είχε εκείνες τις μέρες, ήταν πολύ φορτωμένη με ρούχα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ούτε αν είναι μελαχροινό ή λευκό το δέρμα της. Η διαδρομή ήταν 8 ευρώ και μου άφησε 15. Συνήθως οι Ελληνοαμερικανοί αφήνουν περισσότερα.

ethnos.gr