Προκαλεί και ο γιος του Ερντογάν με δηλώσεις για την Ελλάδα

Απρ 12, 2017 3:03 ΠΜ
More videos

«Όταν ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα, όταν τα παιδιά αυτής της ωραίας πατρίδας έριξαν στη θάλασσα τους Έλληνες, οι Έλληνες ήταν στην πραγματικότητα η «λαβίδα» των ιμπεριαλιστών εκείνης της εποχής. Και αυτό το έθνος αγωνιζόμενο δίπλα-δίπλα και χέρι με χέρι νίκησε τους Έλληνες», δήλωσε.

Μπορεί να έχουν συνηθίσει να ακούμε προκλητικές δηλώσεις από το πατέρα Ερντογάν, με ποιο πρόσφατη την δήλωση που έκανε χθες από τα Άδανα της Τουρκίας, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως: η Ελλάδα έχει τελειώσει, βούλιαξαν, χρωστούν στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ.

Τώρα, στον χορό των προκλητικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας μπαίνει και ο μικρότερος υιός του Ερντογάν, ο Μπιλάλ ο οποίος στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας του μπαμπά του για την επικράτηση του «Ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα έχει ριχτεί και αυτός στη «μάχη» του εντυπωσιασμού των εθνικιστών ψηφοφόρων της Τουρκίας.

O Μπιλάλ Ερντογάν

Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ιδρύματος Νεολαίας – του οποίου ασκεί την προεδρία- ο Μπιλάλ υποστήριξε, σύμφωνα με την «ahaber.com.tr» σε ομιλία του πως :

«Όταν εμείς ρίξαμε τους Έλληνες στην θάλασσα, όταν οι γόνοι αυτής της ωραίας πατρίδας [σ.σ. της Τουρκίας] έριξαν στην θάλασσα τους Έλληνες, εκείνοι τότε ήταν εργαλεία των ιμπεριαλιστών της εποχής. Και αυτό το έθνος αγωνιζόμενο μαζί νίκησε τους Έλληνες.

Σήμερα αυτοί που θέλουν να ρίξουν στην θάλασσα αυτό το έθνος με ποιόν δρουν μαζί; Μαζί με τις ιμπεριαλιστικές εστίες από την Ευρώπη που θέλουν να μας καταστήσουν αδύναμους. Αλλά το έθνος αυτό, όπως στο Τσανάκκαλε νίκησε τους εχθρούς αυτής της πατρίδας , έτσι και προκάλεσε την ήττα τους τις 15 Ιουλίου.  Που πάνε τώρα τα βέλη του εχθρού; Στον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ταγιπ Ερντογάν όμως είναι σαν τον Ουλούμπατλί Χασάν. Τώρα λοιπόν τα βέλη του εχθρού έρχονται από το μέτωπο του «όχι» [σ.σ. στο δημοψήφισμα]».

Έτσι ο Μπιλάλ – ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε τη χώρα το 2013 και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Αρχών για σχέσεις τον Τουρκοιρανό επιχειρηματία Ζαράμπ- συνεχίζει την ρητορική του μπαμπά του περι κακών Ελλήνων που κατέχουν παράνομα «τουρκικά» νησιά και της «κακίας» Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία «δρα ενάντια στα συμφέροντα του τουρκικού λαού». Και όχι μόνο αυτό. Παρομποιάζει τον πατέρα του με τον Ουλούμπατλί Χασάν μυθικό ήρωα τον Οθωμανών ο οποίος φαίρεται να είναι εκείνος που ύψωσε το οθωμανικό λάβαρο στα τείχη της Κωνσταντινούπολής μετά την άλωσή της.

Φαίνεται πως έχει πάρει την υπόθεση της επικράτησης του πατέρα του πολύ σοβαρά στο δημοψήφισμα, ίσως γιατί πάντα ένας…. Σουλτάνος χρειάζεται και έναν διάδοχο.

[nbst] [pontiki] [nbmb]

Ακολουθήστε μας στο facebook: