Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΠροκαλεί ο Χατζηδάκης: «Οι συνταξιούχοι είναι ευχαριστημένοι» … και δίνει προεκλογικές υποσχέσεις

Προκαλεί ο Χατζηδάκης: «Οι συνταξιούχοι είναι ευχαριστημένοι» … και δίνει προεκλογικές υποσχέσεις

Σε μια προκλητική ανάρτηση στο facebook προέβη ο υπουργός Εργασίας Kωστής Xατζηδάκης μετά την επίσκεψη του στο Α’ ΚΑΠΗ Γαλατσίου σήμερα Παρασκευή όπου και συνομίλησε με συνταξιούχους.

Την ίδια ημέρα που αποκαλυπτόταν ότι σχεδόν οι μισοί συνταξιούχου δεν πήραν καθόλου αύξηση συντάξεων ή πήραν πολύ μικρότερη αύξηση απ’ αυτή που διαφήμιζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο υπουργός Εργασίας στην ανάρτηση του υποστήριξε ότι κατά την συνάντηση του στο ΚΑΠΗ είδε ότι «οι συνταξιούχοι ήταν ευχαριστημένοι»!

Και βέβαια για να καλύψει τη νέα πρόκληση του, δεν παρέλειψε να δώσει νέες προεκλογικές υποσχέσεις πως ενδεχομένως θα υπάρξει παρέμβαση στο ζήτημα της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

«Στο τέλος Φεβρουαρίου λοιπόν, αφού έχουμε υπόψη μας όλα τα αναγκαία δεδομένα, θα μπορέσουμε να τοποθετηθούμε χωρίς όμως να παραγνωρίζουμε παράλληλα τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι εμφανίστηκαν ευχαριστημένοι, ωστόσο τού επεσήμαναν πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα τους τα προβλήματα. Επίσης, «αναγνώρισαν ότι η σημερινή κυβέρνηση από το 2019 και μετά, μόνο θετικά μέτρα έχει πάρει για τους ίδιους», όπως είπε.

Επίσης, αναφέρει, πως «καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά Ελβετία ή Σουηδία στην οικονομία και το ασφαλιστικό της σύστημα. Και γι’ αυτό αναγνωρίζουν πως οι 4 διαφορετικές αυξήσεις που δόθηκαν τώρα και τον περασμένο Δεκέμβριο (οριζόντια αύξηση 7,75%, έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και 4η δόση επανυπολογισμού) τούς ήταν προφανώς ιδιαίτερα χρήσιμες».

Η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκης

Τα πιο σημαντικά