Πρώην συνεργάτιδα για Αυτιά: «Δεν έχει κοινωνική μόρφωση, σεβασμό και τρόπους»

21 Νοεμβρίου, 2018 8:21 ΜΜ
More videos

Πρόσφατα σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Happy Day», η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου μίλησε στον Μιχάλη Πλεμμένο, για μια επαγγελματική της συνεργασία στην οποία δεν πέρασε και τόσο καλά. Η πρώην συνεργάτιδα του Γιώργου Αυτιά είπε:

Φτάνεις σε ένα σημείο που νομίζεις ότι θα σκάσεις, είσαι στον αέρα, δεν μπορείς να μιλήσεις, θες να αντιδράσεις με τον χειρότερο τρόπο αλλά είσαι στον αέρα, δε γίνεται. Όταν ένας άνθρωπος κάνει ένα σφάλμα μία, δύο, τρεις, τέσσερις, 14, 104… εντάξει, το πρόβλημα δεν το έχω εγώ, το έχει αυτός. Από αγένεια, ασέβεια κλπ… . Τι να το κάνω το πτυχίο όταν ο άλλος δεν έχει κοινωνική μόρφωση, δεν έχει σεβασμό, ευγένεια, τρόπους, να αφήσει τον άλλον να μιλήσει. Όταν γίνεται κατά κόρον λέγεται «χαρακτήρας

Η συνεργασία της με τον Γιώργο Αυτιά

Συνεργαζόταν με τον Γιώργο Αυτιά για εννέα ολόκληρα χρόνια στην αρχή ως συμπαρουσιάστρια του και έπειτα ως αρχισυντάκτρια στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» που μεταδίδεται στον ΣΚΑΪ. Πριν από περίπου ένα χρόνο αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους και ο καθένας να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Από τότε η Τσέγκου αναφέρεται συχνά στις δυσκολίες που η ίδια αντιμετώπισε κατά την επαγγελματική της εμπειρία.

Την πρώτη της συνέντευξη, μετά την απόλυση της, την έδωσε στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά», εκεί όπου μεταξύ άλλων είπε:

Είμαι από τους ανθρώπους που φημίζομαι για την υπομονή μου στο χώρο. Άλλοι είναι γαϊδούρια στη δουλειά και άλλοι γαϊδουρινής υπομονής άνθρωποι. Πραγματικά δεν ιδρώνει το αυτί μου πια για κανέναν και για τίποτα. Πολλές φορές πρέπει να φύγεις από έναν χώρο για να αρχίσεις να μαθαίνεις και τι λένε για σένα. Το διαζύγιο με τον Γιώργο Αυτιά με άφησε αδιάφορη. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τη συνεργασία και μέχρι εκεί.

Βέβαια ποτέ δεν έχει μιλήσει ανοικτά για τον Αυτιά και συνέχεια αναφέρεται σ’ αυτόν περιφερειακά. Όπως για παράδειγμα παρακάτω:

Σταματάς να συναναστρέφεσαι έναν άνθρωπο, γενικά μιλάω, όταν σου σκάβει το λάκκο εν αγνοία του ότι είναι εις γνώση σου αυτό. Αν ο Γιώργος Αυτιάς μου έσκαβε το λάκκο, τι να σου πω… Θα το ξέρει μόνο εκείνος, αλλά εγώ δεν μίλησα συγκεκριμένα. Την ημέρα που με απέλυσαν, το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο και έδειξε έκπληξη. Δεν έχω να πω κάτι άλλο για τον κ. Αυτιά.

Μέρες αργότερα η Τσέγκου έδωσε συνέντευξη και στο περιοδικό «You» αποκαλύπτοντας στη δημοσιογράφο Τζώρτζια Σύριχα, το παρασκήνιο της αποχώρησης από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, καθώς και τι της είπε μετά ο παρουσιαστής.

Με κάλεσε το απόγευμα της ίδιας ημέρας να μου πει ότι λυπάται πάρα πολύ για αυτή την εξέλιξη. Μη με ρωτήσεις τι του απάντησα διότι η απάντησή μου διήρκεσε 16:32″. Εκείνος μάλλον νόμιζε πως αυτό ήταν ό,τι χειρότερο που μου έχει συμβεί, ποτέ δεν έμαθε ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί.

Ενώ στην ερώτηση αν το τηλεοπτικό τους διαζύγιο ήταν βελούδινο η ίδια απάντησε:

Το αλάτι μοιάζει πολύ με τη ζάχαρη… Παρασκήνιο πάντα υπάρχει σε όλες τις συνεργασίες και το σωστό είναι να μη βγαίνει προς τα έξω τίποτα γιατί «τα εν οίκω μη εν δήμω». Νιώθω ώρες-ώρες ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σε σχέση με τις επαγγελματικές συνεργασίες, Παπαδάκης – Αυτιάς, Αυτιάς –Τσέγκου… Ισχύουν και τα δύο, υπήρχε ηρεμία και ένταση, νομίζω ότι αυτό είναι υγιές σε όλες τις συνεργασίες. Επίσης αν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ζήσει εντάσεις και διαφωνίες στη δουλειά του να μου τον βρείτε. Δυστυχώς όμως φτάνουμε στο σημείο με κάποιους ανθρώπους να καταλήγουμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε. Σαν δύο ξένοι!

Τι βλέπαμε εμείς ως τηλεθεατές;

Εύκολα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς ότι η Τσέγκου δεν περνούσε και πολύ καλά δίπλα στον Γιώργο Αυτιά. Οι διάφοροι μορφασμοί που της ξέφευγαν όταν ο παρουσιαστής την επέπληττε στον αέρα ή την διέκοπτε με αγενή τρόποι φανέρωναν έντονα το κλίμα που επικρατούσε πίσω από τις κάμερες σε μια εκπομπή μάλιστα που επισήμως συμπαρουσίαζε.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παρακάτω απόσπασμα όπου στην αρχή ο Γιώργος Αυτιάς νευριάζει με τη Τσέγκου για ένα σχόλιο που εκείνη έκανε παρόλο που τελικά ήταν σωστό. Ο σχολιασμός από την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα».

Άλλο ένα στιγμιότυπο το οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει είναι αυτό που ο γνωστός δημοσιογράφος σε ζωντανή σύνδεση με τους εργαζόμενους στο Μετρό κρυφομουτζώνει τη Μάγδα Τσέγκου επειδή θέλησε να τοποθετήσει στο γραφείο τις εφημερίδες.

Να ακόμα ένα, όπου ο Αυτιάς κάνει ένα περίεργο μορφασμό εις βάρος της.

Αλλά κι’ αυτό, όταν η Τσέγκου αποφάσισε να αποχαιρετήσει τον καλεσμένο χωρίς τη συγκατάθεση του Γιώργου Αυτιά!

Και ένα ποτ πουρί από στιγμές που η Τσέγκου διακόπτεται με αγενή τρόπο από τον Αυτιά.