Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΠρώην αξιωματικός αποκαλύπτει – «Θέμα χρόνου να βρεθούν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ»

Πρώην αξιωματικός αποκαλύπτει – «Θέμα χρόνου να βρεθούν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ»

Κινητικότητα υπάρχει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους δράστες της εκτέλεσης του αδικοχαμένου δημοσιογράφου και άνθρωπος που γνωρίζει καλά την κατάσταση, ανέφερε on camera πως υπάρχουν πληροφορίες για θετικές εξελίξεις.

Το σκηνικό θανάτου στήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021, όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε στο σπίτι του από τον τηλεοπτικό σταθμό Star όπου εργαζόταν. Τότε ήταν που έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο επιβαινόντων σε δίκυκλο. Κατά γενική ομολογία πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία από το οργανωμένο έγκλημα για τις δημοσιογραφικές έρευνες του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, το όπλο των εκτελεστών κρατούσε ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας. Άνοιξε πυρ κατά του δημοσιογράφου όσο ακόμα η μοτοσικλέτα βρισκόταν εν κινήσει και στη συνέχεια αποβιβάστηκε συνεχίζοντας να τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση.

Τις μέρες που επακολούθησαν, η υπόθεση Καραϊβάζ ήταν το πρώτο θέμα της επικαιρότητας, με τα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ να στρέφουν την προσοχή τους στο αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη και στην βίαιη προσπάθεια φίμωσης μιας ελεύθερης φωνής.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την δολοφονική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου, ενώ ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε αποφασιστικά ότι πολύ σύντομα οι δολοφόνοι θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοϊδης, του είχε δώσει ρητή εντολή οι έρευνες για την υπόθεση να επισπευστούν στο μέγιστο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητες από τον τηλεοπτικό σταθμό του Star, οι έρευνες της υπόθεσης συνεχίζονται κανονικά και βασίζονται στην απόλυτη μυστικότητα.

Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνης ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μανώλης Σφακιανάκης. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου CSI και πρώην διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ανέφερε σε σχετική του τοποθέτηση: «Δεν είναι τυχαίο που αυτή τη στιγμή συσπειρώνονται όλοι, μετά από τόσο καιρό. Δεν είναι τυχαίο που γίνονται κάποιες ενέργειες και που οι έρευνες έχουν προχωρήσει. Κάτι ακούγεται, κάτι θετικό κινείται στην ατμόσφαιρα. Εγώ έχω να πω ένα πράγμα, ότι οι δολοφόνοι θα βρεθούν»!
Βόμβα Κατερινόπουλου: “Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ – Άτομα με κύρος στην κοινωνία”!

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί «χτύπημα» κατά της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου, όπως ζητά να χαρακτηριστεί και η οικογένειά του.

Στην ερώτηση για το αν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, ο Ταξίαρχος εν Αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, απάντησε πως πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα.

Ερωτηθείς σχετικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος είπε ξεκάθαρα:

«Ο Γιώργος ήταν φίλος και είχα την τύχη να τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Πριν καν γίνω πρόεδρος των αξιωματικών.

Είναι έργο του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση. Οργανωμένο έγκλημα είναι πίσω από την δολοφονία του Γιώργου ΚαραΪβάζ.

Δεν χρειάζεται να το αναλύσω. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε κάποιους κακοποιούς που βρίσκονται μέσα στη φυλακή.

Κάποιοι συμμετέχουν στις οργανωμένες ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος και άτομα που έχουν ένα κύρος σ’ αυτή την κοινωνία και δέχονται τα σέβη των ανθρώπων αυτής της κοινωνίας».

Παράλληλα ωστόσο υπογράμμισε πως δεν υπάρχει διεθνής νομικός όρος που να δίνει τον σαφή ορισμό της τρομοκρατίας, ώστε με συγκεκριμένα κριτήρια να ενταχθεί ή όχι κάποια πράξη τρομοκρατία:

«Δεν υπάρχει κανένας νομικός όρος που να λέει τι είναι τρομοκρατία. Παγκοσμίως. Ουδέποτε έδωσαν έναν ορισμό τι είναι τρομοκρατία.

Άρα είναι στην ευχέρεια της ελληνικής πολιτείας να το εντάξει όπου γουστάρει.

Είναι οργανωμένο έγκλημα. Ποιος μου λέει πως πίσω από το οργανωμένο έγκλημα ή κάποια ποσά από το οργανωμένο έγκλημα δεν καταλήγουν και σε κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις»


Τα πιο σημαντικά