Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠροειδοποίnση Κασσελάκη σε Πολάκη για δıαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προειδοποίnση Κασσελάκη σε Πολάκη για δıαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης διαμήνυσε στον βουλευτή Παύλο Πολάκη ότι, σε περίπτωση που δεν ψηφίσει την νομοθετική διάταξη για τα ομόφυλα ζευγάρια, τότε θα αντιμετωπίσει ποινή διαγραφής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν υπήρξε απευθείας επικοινωνία των δύο ανδρών.

Νωρίτερα, σήμερα, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος απάντησε στον Παύλο Πολάκη και στις αντιρρήσεις που εξέφρασε στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «η αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται», απαντώντας στις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «πάνω από τα 300 μέτρα (σ.σ. δηλαδή στα ορεινά χωριά) όλοι είναι ενάντια στο γάμο και στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του ρωτώντας ποιος στη αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής διαφωνεί με το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο και στην τεκνοθεσία, περιμένοντας για λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το εν λόγω θέμα, όπως και όλα τα θέματα δικαιωμάτων, δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού και πειθαρχίας, αλλά αρχής, σημειώνοντας ότι είναι περήφανος και για τους 36 βουλευτές του κόμματος.

polakhs kasel

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας «πέντε κωλοτούμπες» που έχει κάνει και λέγοντας, αστειευόμενος, πως έχει φτάσει να συμφωνεί με την άποψη του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν είναι δυνατόν να ζητά από τους βουλευτές της ΝΔ να απόσχουν, αλλά από τους πολίτες να προσέρχονται στις εκλογές. Μάλιστα, σημείωσε ότι, αν όντως έρθει το νομοσχέδιο στη βουλή, θα περάσει χάρη στη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, κατηγόρησε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για τη μη καθαρή στάση του στο ζήτημα, κάνοντας λόγο για «δήθεν προοδευτικό» ΠΑΣΟΚ.

«Θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις»

Ήδη από χθες, Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου ο κ. Κασσελάκης είχε φροντίσει να στείλει προειδοποιητικό μήνυμα προς τους διαφωνούντες με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (Πρώην Twitter)

«Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να στείλει και μήνυμα στον κ. Πολάκη ότι αν και με ελλιπή τρόπο το νομοσχέδιο προωθεί την ισότητα θα το υπερψηφίσει και «εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις», έγραψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πιο σημαντικά