“Πρόεδρος των Φτωχών” Jose Mujica για την Ελλάδα: “Η Συμφωνία είναι απάνθρωπη και αποικιοκρατική”

Ιούλιος 17, 2015 2:20 ΠΜ
More videos

Οι όροι της Γερμανίας για το νέο πρόγραμμα είναι “απάνθρωπη και επιβαλλόμενη” είπε ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, ο αποκαλούμενος “Πρόεδρος των Φτωχών” Jose Mujica.

Περιέγραψε τη Συμφωνία ως “βάρβαρη”, τονίζοντας ότι στον πυρήνα της η Ευρώπη παραμένει “αποικιοκρατική”.

“Αυτό που είδαμε να συμβαίνει με την Ελλάδα είναι μία βαρβαρότητα. Είναι σα η Ευρώπη να εγκαθίδρυσε ένα προτεκτοράτο ή κάτι τέτοιο”, είπε ο κ. Mujica σε συνέντευξή του την Τρίτη.

Ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε ότι η απόφαση του Eurogroup “μας υπενθυμίζει ξανά ότι είναι αυτή η Ευρώπη που αποφασίζει. Και είναι απόγονος του αποικιοκρατικού παρελθόντος της”.
Ο κ. Mujica είπε επίσης ότι το πακέτο μέτρων που η Ελλάδα εξαναγκάστηκε να αποδεχτεί επιβλήθηκε από τους ευρωπαίους δανειστές της, ειδικώς από τη Γερμανία.

Η Συμφωνία θα αναγκάσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές και να επιβάλλει μέτρα λιτότητας ώστε να λάβει τα αναγκαία δάνεια από τους ευρωπαίους δανειστές και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

“H Γερμανία επιβάλλει όχι μόνο την οικονομία και την τεχνολογία της… η Γερμανία του σήμερα κυριαρχεί την Ευρώπη. Στο τέλος, είναι αποφάσεις απάνθρωπες που επιβάλλονται με τη βία. Πάρτε το ή φύγετε. Και βεβαίως, η υπόλοιπη Ευρώπη κουνά το κεφάλι συγκαταβατικά”, είπε ο κ. Mujica.

Ο αγαπημένος πρών πρόεδρος της Ουρουγουάης συνέκρινε τις διαπραγματευτικές τακτικές της ευρωπαϊκής ένωσης με την Ελλάδα με τον τρόπο που το ευρωπαϊκό σώμα αντιμετωπίζει τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την Mercosur – ένα εμπορικό μπλοκ στο οποίο συμμετέχουν πολλές χώρες από τη Νότιο Αμερική.

Σύμφωνα με τον Mujica, οι κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Παραγουάης και της Ουρουγουάης αγωνίζονται και προσπαθούν εδώ και 10 χρόνια να υπογράψουν μία εμπορική συμφωνία με το ευρωπαϊκό μπλοκ, αλλά η Ευρώπη έχει δείξει πολύ μικρή επιείκια.

μτφ agonaskritis.gr – telesurtv.net

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: