Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Παπανδρέου ή τον Σημίτη προτείνει ο Ραγκούσης

3 Οκτωβρίου, 2017 12:01 ΠΜ
More videos

Τους τρεις θεμελιώδεις άξονες πάνω στους οποίους στηρίζει την πρότασή του για τη νέα παράταξη της κεντροαριστεράς, παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας από τη Λάρισα, ο υποψήφιος για την προεδρία του φορέα Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με το Onlarissa.gr, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε τον υπό σύσταση φορέα «πραγματική ανάγκη για τη χώρα και την κοινωνία» συμπληρώνοντας πως αποτελεί στόχο το «πώς θα βγει από τη μία από το μνημονιακό καθεστώς και από την άλλη πώς δε θα ξαναπτωχεύσει μετά από λίγα χρόνια, μετά από λίγες δεκαετίες».

Η απάντηση στα παραπάνω κατά τον κ. Ραγκούση, «μπορεί να δοθεί μέσα από μία νέα και προοδευτική παράταξη, η οποία μπορεί να παίξει το ρόλο της ατμομηχανής για να ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση αλλά και να ηγηθεί μίας προσπάθειας για μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα».
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα γιατί πιστεύει «ότι αυτή η παράταξη πρέπει να γίνει μεγάλη».

Κι έθεσε τρεις προϋποθέσεις γι’ αυτό:

Πρώτον: Να φέρει η παράταξη στο προσκήνιο νέες δυνάμεις, πολίτες, στελέχη και πολιτικούς. Να θεσμοθετήσει την ανανέωση. Ανώτατο όριο 12 χρόνια για βουλευτές, 8 χρόνια για υπουργούς. Η ψήφος σε εμένα θα είναι εντολή ώστε την επόμενη φορά στα ψηφοδέλτια της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που δημιουργούμε, θα μπορούν να συμμετέχουν μόνον όσοι δεν έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια θητείας στη βουλή. Όσοι έχουν συμπληρώσει, να αξιοποιηθούν σε άλλα πεδία μάχης.

Η δεύτερη μεγάλη προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε την πολιτική της ατζέντα, συγκρίνοντας την πολιτική ατζέντα που υπάρχει σήμερα. Απόλυτη προτεραιότητα στις πολιτικές μας η νέα γενιά και οι παραγωγικές ηλικίες.

Η τρίτη προϋπόθεση είναι η πολιτική στρατηγική της παράταξης που πρέπει να είναι απολύτως χειραφετημένη από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα σημαίνει ότι δε θα συνεννοούμαστε με Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ για να λύνουμε τα προβλήματα των πολιτών. Λέω όχι στη συγκυβέρνηση, δε λέω όχι στη συνεννόηση με τα άλλα κόμματα».

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Για ενδεχόμενη συνεργασία με τη Ν.Δ. για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και με αφορμή σημερινή αθηναϊκό δημοσίευμα, εξήγησε πως «για να κυβερνηθεί η χώρα μπορούμε κάλλιστα να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν κατά τη γνώμη μου υπερψηφιστεί από τη Ν.Δ. είτε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είτε ο Κώστας Σημίτης. Στο πλαίσιο της αναγνώρισης της προσφοράς ευρύτερα μίας παράταξης όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στα πρόσωπα δύο ατόμων που αναρριχήθηκαν στο αξίωμα του πρωθυπουργού. Δεν εκβιάζω κανέναν».

«Ήμασταν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος»

Σε ερώτηση του onlarissa.gr για το κατά πόσο μπορεί ο νέος φορέας να φέρει τον ποθητή ανανέωση με πρωταγωνιστές στελέχη κυβερνήσεων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση, απάντησε πως «ήμασταν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν κληθήκαμε το 2010 να υπογράψουμε το νέο μνημόνιο η χώρα ήταν βουτηγμένη στο έλλειμα».

[liberal]

Ακολουθήστε μας στο facebook: