Η ίδια επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες.
Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς επίσης μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά του Δημήτρη Καρακώστα, του μαθητή ο οποίος λίγους μήνες αφού έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό αρίστευσε στις Πανελλήνιες, και της Σοφίας Βάγια, η πρώτη των πρώτων.
Σε μια χρονιά που τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι αποκαλύψεις για κατάχρηση εξουσίας, σεξουαλική εκμετάλλευση, σωματική ή λεκτική βία, συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής Για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Καλεσμένη ήταν και η Σοφία Μπεκατώτου, η οποία με τις αποκαλύψεις της άνοιξε το δρόμο για το ελληνικό “metoo”, αλλά και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, μια εκ των τριών γυναικών που κατήγγειλαν δημόσια γνωστό ηθοποιό.
Το παρών μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσαν η μητέρα του δολοφονηθέντος Θάνου Αξαρλιάν, Σταυρούλα με τον Γιώργο Μομφερράτο, γιο του επίσης δολοφονηθέντος εκδότη από τη «17Ν», Νίκου Μομφεράτου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.