Γυναίκες φωτογραφίζονται πριν κατά τη διάρκεια και μετά τον οpγασμό

Οκτώβριος 19, 2017 9:05 ΜΜ
More videos

Ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για την κατάρριψη των ταμπού γύρω από την γυναικεία σeξουαλικότητα, δημιούργησε ένας φωτογράφος που κατέγραψε τα πρόσωπα των γυναικών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους οpγασμούς τους.

Ο Βραζιλιάνος Μάρκος Αλμπέρτι δήλωσε πως το «O Project» σχεδιάστηκε για να προκαλέσει συζητήσεις γύρω από τη «γυναικεία σeξοuαλική ευημερία».

Στις φωτογραφίες του αποτυπώνει τις εκφράσεις του προσώπου από περισσότερες από 20 γυναίκες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη κορύφωση, ενώ χρησιμοποιούν dονητές.

Το πρότζεκτ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Smile Makers» και κάθε γυναίκα φαίνεται μέσα από τέσσερις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την αργή, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, ταχεία εξέλιξη των αλλαγών του προσώπου καθώς φτάνουν στον οpγασμό αλλά και αμέσως μετά.

Εκτός από τα τολμηρά στιγμιότυπα των προσώπων, τίποτε άλλο δεν είναι ορατό – ακόμη και από τον ίδιο τον φωτογράφο.

Οι γυναίκες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ καλύπτουν όλες τις εθνότητες και εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Κίνας και της Σιγκαπούρης.

Ο φωτογράφος Μάρκος Αμπέρτι δήλωσε: «Μου αρέσει που επιτέλους μιλάμε ειλικρινά με αυτές τις γυναίκες για το και την ικανoποiηση. Όταν προσεγγίζετε το θέμα ταμπού του σeξ μέσω της αίσθησης του χιούμορ, οι άνθρωποι αρχίζουν να ανοίγονται και να μοιράζονται τις απόψεις τους ελεύθερα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια μνημειακή αλλαγή στη νοοτροπία των ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον Αλμπέρτι, το βασικό μήνυμα είναι πως «όλες οι γυναίκες αξίζουν να ελέγχουν τη σεξοuαλικότητά τους, ανεξάρτητα από το ιστορικό τους». Και συνεχίσει «οι γυναίκες πρέπει να είναι ελεύθερες και να διασκεδάζουν, με τη σeξουαλικότητά τους».

Σχολιάζοντας το πρότζεκτ, ο Φαν Γιανγκ, διευθυντής του Smile Makers, δήλωσε: «Η σξουαλικότητα της γυναίκας συχνά περιβάλλεται από ντροπή και μυστικότητα. Η συνεργασία μας με τον Μάρκο μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε αυτή τη σειρά για να σπάσουμε αυτό το κοινωνικό στίγμα γύρω από τη γυναικεία σeξουαλικότητα και να ενθαρρύνουμε την εξομάλυνση της γυναικείας απόλαυσης».

Το έργο «O Project» ακολουθεί την προηγούμενη αναζήτηση του Αλμπέρτι, που είχε καταγράψει ανθρώπους πριν και μετά την κατανάλωση τριών ποτηριών αλκοόλ.

Ακολουθήστε μας στο facebook: