Πριν φορέσετε τα αγαπημένα σας σανδάλια, προετοιμάστε τα πόδια σας με αυτόν τον εύκολο τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο 2 υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας!

1 Ιουλίου, 2015 5:38 ΜΜ
More videos

Καλοκαίρι σημαίνει πως ήρθε η περίοδος να φορέσουμε τα αγαπημένα μας σανδάλια. Νιώθουμε τόσο καλά όταν έρχεται η ώρα να απελευθερώσουμε τα πόδια μας από τα παπούτσια και τις μπότες που τα κάλυπταν για τόσους μήνες. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί από εμάς δε δίνουμε την απαραίτητη σημασία στα πόδια μας μέχρι να έρθει η στιγμή να τα δείξουμε δημοσίως. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή τη κατηγορία και τα πόδια σας δεν είναι έτοιμα για σανδάλια ή παντόφλες, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το παρακάτω κόλπο.

Η YouTuber Tabitha Blue από το κανάλι Kitchenwise μας δείχνει πώς να περιποιηθούμε εύκολα τα πόδια μας χρησιμοποιώντας δύο απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, το γάλα και τη μαγειρική σόδα. Χρειάζονται μόλις 10 με 12 λεπτά από το χρόνο σας για να γίνουν τα πόδια σας απαλά, λαμπερά κι αναζωογονημένα.

Ζεσταίνετε 2-4 κούπες γάλα και το ρίχνετε σε μια λεκάνη, η οποία πρέπει να χωράει και τα δυο σας πόδια. Αφού έχετε μουλιάσει τα πόδια σας για περίπου 5 λεπτά μέσα στο γάλα, παίρνετε τη μαγειρική σόδα και  απαλά τρίβετε με αυτή τα πόδια σας. Δουλεύετε με απαλές κινήσεις περιμετρικά όλο το πόδι σας για περίπου 1-2 λεπτά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πιο σκληρά σημεία. Μην ξεχάσετε και το επάνω μέρος του ποδιού σας καθώς και την περιοχή γύρω από τον αστράγαλο, που είναι τα πιο εμφανή μέρη όταν φοράς σανδάλια. Μόλις τελειώσετε με το τρίψιμο, τοποθετήστε ξανά τα πόδια σας μέσα και χαλαρώστε για άλλα 5 λεπτά.

Στην περίπτωση που αναρωτιέστε για το πώς βοηθάνε το γάλα και η μαγειρική σόδα τα πόδια σας, σας έχουμε την απάντηση. Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο συχνά χρησιμοποιείται για να κάνει το δέρμα πιο απαλό. Αυτό βοηθάει στο να προετοιμάσετε τα σκληρά σημεία για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων που υπάρχουν επάνω τους. Η μαγειρική σόδα είναι φυσικό λειαντικό, έτσι τρίβοντάς την πάνω στα πόδια σε συνδυασμό με το γάλα, μπορείτε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα σκληρά σημεία.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμη, αξίζει μια προσπάθεια. Τα υγιή και περιποιημένα πόδια θα σας χαρίσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να είσαστε έτοιμοι για ό,τι έχει να σας προσφέρει το καλοκαίρι αυτό!
Δείτε το παρακάτω βίντεο και παρακαλούμε κοινοποιήστε αν σκοπεύετε να το δοκιμάσετε!

Ακολουθήστε μας στο facebook: