Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
διάφοραΠριγκίπισσα Νταϊάνα: Συγκινημένοι ο Χάρι και ο Γουίλιαμ αποκάλυψαν το άγαλμα της...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Συγκινημένοι ο Χάρι και ο Γουίλιαμ αποκάλυψαν το άγαλμα της μητέρας τους

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι βρέθηκαν μαζί για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μητέρα τους, με αφορμή τα γενέθλιά της.

Η Νταϊάνα στο Κένσινγκτον: Συγκινημένοι ο Χάρι και ο Γουίλιαμ αποκάλυψαν το άγαλμα της μητέρας τους
Σήμερα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα έκλεινε τα 60 χρόνια ζωής, αν δεν είχε σκοτωθεί στο τροχαίο στο Παρίσι.

Το νέο άγαλμα της Νταϊάνα κοσμεί πλέον τους κήπους του Κένσινγκτον, όπου μένει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η οικογένειά του.

Αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα σημεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο παλάτι του Κένσινγκτον.

1

“Κάθε μέρα, ευχόμαστε να ήταν ακόμα μαζί μας”

Γουίλιαμ και Χάρι, συγκινημένοι έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη μνήμη της μητέρας τους. “Σήμερα, για τα 60α γενέθλια της μητέρας μας, θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη και τον χαρακτήρα της – ποιότητες που την μετέτρεψαν σε δύναμη του καλού σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο”, ανέφεραν τα αδέλφια σε δήλωση τους.

Κάθε μέρα, ευχόμαστε να ήταν ακόμα μαζί μας, και η ελπίδα μας είναι ότι αυτό το άγαλμα θα θεωρείται για πάντα ως σύμβολο της ζωής της και της κληρονομιάς της”.

1

Πρόκειται για ένα έργο με επικεφαλής τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον Πρίγκιπα Χάρι που ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια και εκτός από το άγαλμα συμπεριλάμβανε και μια επανασχεδίαση των κήπων.

href=”https://files.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/b3/b35eb52e13dd4b87baaf3252192c48f4.jpg?v=1&maxwidth=2000&”>garden

Tα αδέλφια γιόρτασαν τα 60ά γενέθλια της μητέρας τους αποκαλύπτοντας το γλυπτό που δημιουργήθηκε προς τιμήν της, και τοποθετήθηκε στους αναδιαμορφωμένους κήπους του Kensington Palace, που γέμισαν με 4.000 από τα αγαπημένα φυτά και λουλούδια της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όπως 100 Μη Με Λησμόνει, και 300 τουλίπες.

garden
gardenΑυτή ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αδέλφια εμφανίστηκαν μαζί μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
1

Ποιος φιλοτέχνησε το άγαλμα

Ο γλύπτης που επιλέχθηκε για να φιλοτεχνήσει το άγαλμα είναι ο Ίαν Ρανκ-Μπρόαντλι, ο οποίος φιλοτέχνησε και το ομοίωμα του προσώπου της Ελισάβετ Β’ στα κέρματα της Βρετανίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δυο γιοι της Νταϊάνα, η Κέιτ Μίντλετον και κοντινοί συγγενείς της Νταϊάνα.

Ήταν μια μικρή τελετή λόγω των περιορισμών του κορονοϊού, ενώ αναμένεται να γίνει μια μεγαλύτερη εκδήλωση τον Σεπτέμβριο.

Οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, όταν αρχικά ανακοίνωσαν το σχέδιο τους, είχαν δηλώσει ότι ελπίζουν ότι το μνημείο που θα στηθεί προς τιμήν της μητέρας τους, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να προβληματιστούν για τη ζωή και την κληρονομιά της.

Φωτογραφίες: KENSINGTON PALACE, REUTERS

Τα πιο σημαντικά