Η πρεσβεία της Αμερικής στο Λονδίνο είναι το ακριβότερο κτίριο και κοστίζει 1 δις δολάρια

25 Σεπτεμβρίου, 2017 12:54 ΜΜ
More videos

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες της πιο ακριβής πισίνας στον κόσμο. Στο κτίριο το οποίο είναι αδιαπέραστο από τρομοκράτες αναμένεται να φιλοξενήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η 50 μέτρων λωρίδα σε σχήμα μισοφέγγαρου μπροστά από το κτίριο είναι σχεδιασμένη για να αντέξει κάθε είδους επίθεση.

Η πρεσβεία χτίζεται κοντά στην περιοχή Νάιν Ελμς του Λονδίνου είναι ήδη η πιο ακριβή πρεσβεία του κόσμου, αφού έχει κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ θα βρίσκεται στη νότια όχθη του Τάμεση, ανατολικά του θρυλικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Battersea.

Η καινούργια πρεσβεία είναι σχεδιασμένη να αντέχει κάθε είδους τρομοκρατική επίθεση.

Η 50 μέτρων λωρίδα σε σχήμα μισοφέγγαρου μπροστά από το κτίριο είναι σχεδιασμένη για να αντέξει κάθε είδους επίθεση.

Η πρεσβεία χτίζεται κοντά στην περιοχή Νάιν Ελμς του Λονδίνου είναι ήδη η πιο ακριβή πρεσβεία του κόσμου, αφού έχει κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το εξωτερικό της πρεσβείας θα αλεξίσφαιρο στις βόμβες.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Επίσης, η καινούργια πρεσβεία θα φιλοξενεί και την πρώτη “εναέρια πισίνα” στον κόσμο.

Οι κολυμβητές θα μπορούν να κολυμπήσουν ανάμεσα στα δυο κτίρια που είναι κοντά στην πρεσβεία. Η εξωτερική πισίνα θα είναι 10 ορόφους πάνω από την γη και θα χρησιμεύει και ως γέφυρα ανάμεσα σε δυο κτίρια.

Μετά την ανακοίνωση του έργου το 2008, οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν φόβους ότι η περιοχή τους θα γίνει στόχος τρομοκρατών.

Το κτίριο θα είναι ουδέτερο από πλευράς άνθρακα και αυτόνομο. Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει διακοπή ρεύματος στο Λονδίνο θα μπορεί να λειτουργήσει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το κτίριο είναι ένα πανύψηλος γυάλινος πύργος και καλύπτεται με ένα λεπτό περίβλημα από φωτοβολταϊκά κύτταρα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα γυάλινα κτίρια που μοιάζουν λίγο σκληρά, αυτό φαίνεται πιο λείο χάρη στις ελαφριές πλαστικές σφήνες που θα τοποθετηθούν στην πρόσοψή του.

Η κατασκευή της καινούργιας πρεσβείας θα κοστίσει 1 εκατομμύριο δολάρια και θα μπορεί να αντέχει κάθε τρομοκρατική επίθεση.

Το δωδεκαώροφο κτίριο θα φιλοξενεί 1.000 άτομα προσωπικό.

Οι πλαστικές σφήνες που θα τοποθετηθούν στην πρόσοψη θα έχουν φωτοβολταϊκά κύτταρα, που θα μπορούν να μετατρέψουν το ηλιακό φως σε ενέργεια.

Το γυαλί του κτιρίου θα παγιδεύει το φως του ήλιου, αλλά το ενισχυμένο σκούρο γυαλί θα σταματάει την αντανάκλαση και θα διατηρεί το κτίριο δροσερό.

Η πρεσβεία θα δημιουργήσει και ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως μαγαζιά, ξενοδοχεία, εστιατόρια και γραφεία.

Αρχιτέκτονας του κτιρίου ήταν ο Κιεράν Τιμπερλέικ.

Στο παρελθόν, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει δεχτεί πολλές κριτικές στο εξωτερικό και το εσωτερικό για τις άθλιες πρεσβείες του.

Το κτίριο θα περιβάλλεται και από έναν μεταλλικό φράχτη.

Η ανακοίνωση του έργου της καινούργιας πρεσβείας ανακοινώθηκε το 2008.

Η καινούργια πρεσβεία θα ανοίξει αργότερα αυτόν τον χρόνο, αλλά δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία.

Τον Ιούνιο κυκλοφόρησαν 25 διαμερίσματα προς πώληση από την EcoWorld Ballymore με τιμή 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων για τα σπίτια που έχουν θέα στην πρώτη “εναέρια πισίνα” του κόσμου.

Γείτονες της καινούργιας πρεσβείας θα είναι ο εγκαταλειμμένος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Battersea και η μεγαλύτερη λαχαναγορά της Αγγλίας.

Αν και η αρχιτεκτονική του κτιρίου έχει δεχτεί πολλές κριτικές αποτελεί και πηγή έμπνευσης για ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να ομορφύνει τα κυβερνητικά κτίρια.

Το κτίριο αναμένεται να ανοίξει την άνοιξη του 2017, αλλά όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες έχουν να γίνουν ακόμα πολλά πράγματα μέχρι να ολοκληρωθεί.

Η πρεσβεία δεν είναι το μοναδικό αναπτυξιακό έργο. Οι γείτονες της πρεσβείας είναι ενσωματωμένοι σε ένα έργο που ονομάζεται “Οι κήποι της Πρεσβείας.”

Το έργο έχει αναλάβει η αρχιτεκτονική εταιρία Morphosis με έδρα το Σαν Ντιέγκο.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: