Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠράξη ανθρωπιάς στη Θεσσαλονίκη: Κομμωτές της πόλης κούρεψαν άστεγους για το Πάσχα

Πράξη ανθρωπιάς στη Θεσσαλονίκη: Κομμωτές της πόλης κούρεψαν άστεγους για το Πάσχα

Κομμωτές στη Θεσσαλονίκη κούρεψαν άστεγους που φιλοξενούνται στο υπνωτήριο του δήμου

Έξι κομμωτές από τέσσερα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης έπιασαν στα χέρια τα βαλιτσάκια με τις χτένες, τα ψαλίδια και τις ξυριστικές μηχανές για να κουρέψουν και να περιποιηθούν τους αστέγους, γυναίκες και άνδρες, που φιλοξενούνται στο υπνωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης, εν όψει του Πάσχα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης σε ανοιχτό χώρο μπροστά στο υπνωτήριο αστέγων που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 με όλα τα μέτρα τήρησης του κορονοϊού και μετά από επιθυμία των κομμωτών να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όσους διαβιούν στους δρόμους ως ελάχιστη πράξη φροντίδας και αλληλεγγύης.

Θεσσαλονίκη κούρεμα άστεγοι

Έκλεισε το κομμωτήριό του για να κουρέψει τους άστεγους

Φανερά συγκινημένος ο κομμωτής, Χρήστος Στάγκος, που συμμετείχε στην πρωτοβουλία δήλωσε πως αποφάσισε να κλείσει το κομμωτήριο του για λίγες ώρες προκειμένου να βρεθεί δίπλα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Θεσσαλονίκη κούρεμα άστεγοι

“Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να κουρέψουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ακριβώς την ίδια αξία με όλους εμάς. Θα ήθελα πολύ να το ξανακάνω στο μέλλον και σίγουρα θα πάρω μέρος σε οποιαδήποτε αντίστοιχη διοργάνωση, δήλωσε από την πλευρά της η κομμώτρια Ελένη Αγάλου που συμμετείχε επίσης εθελοντικά στη δράση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες από την πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους άστεγους της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη κούρεμα άστεγοι
Θεσσαλονίκη κούρεμα άστεγοι
Θεσσαλονίκη κούρεμα άστεγοι
Θεσσαλονίκη κούρεμα άστεγοι

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα πιο σημαντικά