«Πράσινοι» τοίχοι στις πόλεις καθαρίζουν τον αέρα όπως 275 δέντρα

28 Ιουνίου, 20177:28 ΠΜ
More videos

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι αόρατη, αλλά οδηγεί σε 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση – το CityTree είναι ένας “πράσινος” τοίχος με φυτά που αφαιρεί τα επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα από και έχει ίδια δύναμη καθαρισμού με 275 αστικά δέντρα!

© Green City Solutions

Αυτή η καλλιέργεια από βρύα δημιουργήθηκε από τον Zhengliang Wu, συνιδρυτής των Green City Solutions, ο οποίος δήλωσε: “Οι καλλιέργειες βρύων έχουν πολύ μεγαλύτερη έκταση φύλλων από οποιαδήποτε άλλη φυτική μονάδα.

© Green City Solutions

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καθαρίσουν περισσότερους ρύπους”. Το CityTree έχει ύψος περίπου 3 μέτρα και βάθος 2,19 μέτρα, ενώ τοποθετείται σε διάφορα σημεία των μεγαλουπόλεων, καθαρίζοντας τον αέρα από όλα τα βλαβερά στοιχεία.

© Green City Solutions

Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις είναι πλήρως αυτόνομες, καθώς ηλιακοί συλλέκτες παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια και τα συλλεγόμενα όμβρια ύδατα από το έδαφος φιλτράρονται σε μια δεξαμενή.

© Green City Solutions

Η εφεύρεση έχει επίσης αισθητήρες που μετρούν την υγρασία του εδάφους, τη θερμοκρασία και την ποιότητα του νερού.

© Green City Solutions

“Έχουμε επίσης αισθητήρες ρύπανσης μέσα στην εγκατάσταση, που βοηθούν στην παρακολούθηση της τοπικής ποιότητας του αέρα και μας πληροφορούν πόσο αποτελεσματικός είναι ο τοίχος”, δήλωσε ο Wu.

© Green City Solutions

Κάθε μέρα, το CityTree μπορεί να απορροφήσει περίπου 250 γραμμάρια σωματιδίων, ενώ σε ένα έτος μπορεί να αφαιρέσει 240 μετρικούς τόνους C02.

© Green City Solutions

Μέχρι στιγμής, 20 CityTrees έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων του Όσλο, του Παρισιού, των Βρυξελλών και του Χονγκ Κονγκ.

© Green City Solutions

Με περίπου 25.000 δολάρια κόστος το καθένα, μπορεί να είναι μια ακριβή υπόθεση αλλά ως επένδυση θεωρείται ότι αξίζει τον κόπο καθώς καθαρίζουν τον αέρα από τις επιβλαβείς μολυσματικές ουσίες.

Δείτε το βίντεο

[greencitysolutions] [treehugger] [perierga]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News