Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ του Μπουτάρη στον Λευκό Πύργο

23 Μαΐου, 2018 11:35 ΜΜ
More videos

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποιήθηκε μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 300 πολίτες έπειτα από κάλεσμα στο Facebook, με στόχο να αποστείλουν το μήνυμα της ειρήνης και να καταγγείλλουν τις «φασιστικές πρακτικές που είχαν πρόσφατο θύμα τον δήμαρχο της πόλης».

Ανάμεσα στους συγκεντρωθέντες βρίσκονταν και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, οι αντιδήμαρχοι, Θανάσης Παππάς, Σπύρος Πέγκας, Πέτρος Λεκάκης, Έλλη Χρυσίδου, Νίκος Φωτίου, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς. Στη συγκέντρωση όμως συμμετέχουν και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Λευτέρης Κιοσέογλου, η Μαρία Πασχαλίδου και η Σοφία Ασλανίδου, ο πρόεδρος της Δ’ Κοινότητας, Κώστας Τσιαπακίδης και η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Ρία Καλφακάκου. Το «παρών» δίνει και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, όπως ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο Αντώνης Τσαξιρλής και ο Άρης Στυλιανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση βρέθηκε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, Dogan News Agency.

Κεντρικό σύνθημα της κηνητοποίησης ήταντο «Θεσσαλονίκη είμαστε και εμείς». «Ο λόγος που κάναμε το κάλεσμα είναι πολύ απλός», δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης, ο Μελέτης Κεχαΐδης. «Αυτό που έγινε είναι πολύ έξω από αυτό που μπορούμε να ανεχτούμε και έπρεπε να μαζευτούμε». Ο διοργανωτής χαρακτήρισε την επίθεση «άνανδρη, θρασύδειλη και ύπουλη» και τόνισε ότι παρά τις διαφωνίες δεν θα πρέπει ο κόσμος να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο “αυτοί” που αμαυρώνουν την πόλη μας με τις οπαδικές συμπεριφορές τους, τον τυφλό χουλιγκανισμό, τη μισαλλόδοξη βία και την εθνικιστική βαρβαρότητα. Είμαστε και “εμείς” που πιστεύουμε στη Δημοκρατία και στο Διάλογο, που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που σεβόμαστε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς (ακόμη κι αν διαφωνούμε, εν μέρει), που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόδους και βίαιες πρακτικές για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας», αναφέρεται στο κείμενο του διαδικτυακού καλέσματος.

Τουρκικό κανάλι καλύπτει τη διαμαρτυρία

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ελληνικών συνεργείων που κάλυψαν τη συγκέντρωση, ήταν και ένα συνεργείο τουρκικού καναλιού, στοχείο ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δείχνει η γειτονική χώρα για τον δήμαρχο και το επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο.

Πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, κατά της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη.  Η πορεία κατευνθήθηκε στη λεωφόρο Στρατού, έπειτα στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου και κατέληξε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

[thestival] [voria]

Ακολουθήστε μας στο facebook: