Πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

17 Μαρτίου, 2018 8:12 ΜΜ
More videos

Αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πλατεία της Ομόνοιας, με αφορμή την Διεθνής ημέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας το Σάββατο 17 Μαρτίου. Θα ακολουθήσει πορεία.

Αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν τον κόσμο να φωνάξει ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς, στις φασιστικές προκλήσεις, ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «ενωμένοι με αλληλεγγύη εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και μεγαλύτεροι, πρόσφυγες και μετανάστες σε ένα κοινό μέτωπο για να αντισταθούμε στη μνημονιακή φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό, τις διακρίσεις, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και καλύτερη ζωή για όλους».

Δείτε φωτογραφίες από το αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Πορεία και στην Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, συλλογικότητες και κοινότητες μεταναστών. Στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν και Κούρδοι που διαμαρτυρήθηκαν κατά της τουρκικής εισβολής στην πόλη Αφρίν. 

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Φωτογραφίες: Newsit.gr και Eurokinissi

Ακολουθήστε μας στο facebook: