Πραγματικός ήρωας ο Χαράλαμπος: Αυτός είναι ο Ρομά πυροσβέστης που έσωσε το μωρό στις Αφίδνες

12 Φεβρουαρίου, 20238:54 ΜΜ
More videos

Σπασμούς παρουσίασε το παιδάκι που έσωσε ο πυροσβέστης στις Αφίδνες

Στον δρόμο το αγοράκι παρουσίασε σπασμούς και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Οι γονείς σοκαρισμένοι αναζητούσαν βοήθεια στα Διόδια των Αφιδνών, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή εξαιτίας και της Κακοκαιρίας, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο πυροσβέστης Χαράλαμπος Μπέκος ο οποίος κατάγεται από το Μεσολόγγι και είναι Ρομά, πήρε αμέσως το παιδάκι και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, μαζί με τους συναδέλφους του που ήταν το πλήρωμα του οχήματος.

Το παιδάκι που έσωσε ο πυροσβέστης στις Αφίνδες έβγαζε αφρούς από το στόμα

Όπως ανέφερε μιλώντας στο aixmi-news.gr το παιδάκι έβγαζε αφρούς από το στόμα και ήταν αναίσθητο. Εν τω μεταξύ ήταν πολύ βαριά ντυμένο και στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία ήταν υψηλή. Προφανώς οι γονείς φοβήθηκαν μήπως κρυώσει επειδή εκείνες τις ημέρες είχε ισχυρές χιονοπτώσεις και όπως είπε ο κ. Μπέκος το παιδί είχε ένα είδος θερμοπληξίας.

Ο ίδιος του έβγαλε τα περιττά ρούχα του έβαλε λίγο χιόνι στα πόδια και αφού του έκανε μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή το παιδάκι άρχισε να παρουσιάζει σημάδια ζωής. Επειδή όμως το μωρό έπρεπε να φθάσει άμεσα σε νοσοκομείο και το ασθενοφόρο προφανώς θα καθυστερούσε ο κ. Μπέκος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή σε περιπολικό να το μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο πράγμα που έγινε και το παιδάκι είναι πλέον καλά στην υγεία του.

Ο πυροσβέστης από τις Αφίδνες υπηρετούσε στην ΕΜΑΚ

Ο κ. Μπέκος τα πρώτα χρόνια υπηρετούσε στην 1η ΕΜΑΚ, έχοντας αντιμετωπίσει πολλά συμβάντα. Τώρα υπηρετεί στον 10ο πυροσβεστικό σταθμό του Περιστερίου. Είναι πατέρας 5 παιδιών. Όπως τόνισε ο ίδιος όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει πυροσβέστης. Αρχικά είχε εισαχθεί στην αστυνομία όμως παραιτήθηκε για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Το Μεσολόγγι βέβαια δεν το ξεχνάει και κάθε καλοκαίρι μαζί με την οικογένειά του κάνουν τις διακοπές τους στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ενας ήρωας που με αυταπάρνηση και εθελοντισμό μας δείνει ζωντανό παράδειγμα τί θα πει αλληλεγγύη στις μέρες μας. Αν δεν ήταν εκείνος το αγοράκι ίσως και να μη ζούσε τώρα. Χίλια μπράβο σ΄αυτόν τον άνθρωπο με Α κεφαλαίο.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News