Πούτιν: «60.000 ευρώ στην οικογένεια κάθε νεκρού Ρώσου στρατιώτη»

4 Μαρτίου, 20221:18 ΠΜ

Αποζημιώσεις στις οικογένειες νεκρών στρατιωτών, αλλά και σε τραυματίες στρατιώτες που πήραν μέρος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποσχέθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του μπροστά στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε σαν πρώτη δόση της αποζημίωσης 7 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 60.000 ευρώ) στην οικογένεια κάθε νεκρού στρατιώτη που έλαβε μέρος στις ρωσικές επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας. Ακόμα υποσχέθηκε – πάλι σαν πρώτη δόση – 5 εκατομμύρια ρούβλια (45.000 ευρώ) στους τραυματίες και τους ανάπηρους πολέμους και μόνιμη σύνταξη στους τελευταίους.

Ακόμα κατηγόρησε τις ομάδες των Ουκρανών νεοναζί πως κρύβονται πίσω αμάχους, βάζοντας εκτοξευτήρες πυραύλων και τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία, αλλά και την ουκρανική κυβέρνηση πως εμποδίζει τη δίοδο από τους δρόμους ασφαλείας που έχουν φτιάξει οι Ρώσοι.

Τέλος σημείωσε ότι «Κανένας δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά».

Η ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν: «Υπάρχουν κατάλοιπα από τον Β’ ΠΠ όποιος πολέμησε στο πλευρό του Χίτλερ ήταν απέναντί μας. Είδαμε ξένους μισθοφόρους ακόμα και από τη Μέση Ανατολή.

Χρησιμοποιούν ανθρώπους σαν ανθρώπινες ασπίδες. Βάζουν πυροβόλα μέσα σε αστικό ιστό. Η Δύση προσπαθεί να προκαλέσει θύματα μεταξύ των αμάχων. Δεν μπορεί να βάζουν τεθωρακισμένα και εκτοξευτήρες πυραύλων δίπλα από νηπιαγωγείο.

Έχουμε συλλάβει και ξένους μισθοφόρους. Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Χάρκοβο, υπήρχαν πάνω από 3.000 ξένοι φοιτητές. Εκατοντάδες είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν. Τι κάνει η ουκρανική κυβέρνηση; Τους μπλοκάρει και προσπαθεί να τους κατευθύνει προς την Ουκρανία. Εμείς έχουμε ανοίξει ασφαλείς διαδρόμους ώστε ο άμαχος πληθυσμός να φτάσει με ασφάλεια σε ασφαλείς τόπους. Η ουκρανική κυβέρνηση τους εμποδίζει.

Οι νεοναζί της Ουκρανίας καλύπτονται από τον άμαχο πληθυσμό. Και στο Ντονέτσκ και τον Λουγκάνσκ. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που προσπάθησαν να βγάλουν ανθρώπους από κτίρια. Σε άλλες περιπτώσεςι πυο κόσμος προσπαθούσε να ξεφύγει τους χτύπησαν ελεύθεροι σκοπευτές. Μόνο οι ναζί πολεμούσαν έτσι.

Είμαστε περήφανοι για όσους αγωνίζονται για τη Ρωσία και για να προστατέψουν και τον ουκρανικό λαό. Είναι πάρα πολλά τα θύματα σ’ αυτή την επίθεση. Κάθε οικογένεια που έχει χάσει στρατιώτη θα λάβει 7.000.000 ρούβλια σαν πρώτη αποζημίωση. Και στη συνέχεια θα λάβει και άλλα χρήματα. Θα λάβουν 5.000.000 για τους τραυματίες.

Επίσης θα καταβληθεί ποσό σε οποιονδήποτε έχει υποστεί έναν τραυματισμό ή αναπηρία θα καταβάλλεται κανονικά και σύνταξη. Αυτό ισχύει για όλες τις δυνάμεις που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία. Κανένας δεν θα μας απειλήσει ούτε με πυρηνικά. Είμαστε ένας περήφανος λαός με περήφανο στρατό. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων, προστατεύοντας οικογένεια και παιδιά».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News