Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
κηπουρικήΈνας έξυπνος τρόπος να ποτίζετε τα λουλούδια σας όταν λείπετε

Ένας έξυπνος τρόπος να ποτίζετε τα λουλούδια σας όταν λείπετε

Μήπως έχετε μερικά όμορφα φυτά σε γλάστρες στο σπίτι σας (οι κάκτοι δεν περιλαμβάνονται, φυσικά), αλλά αυτά καταλήγουν να πεθαίνουν όταν εσείς πρέπει να φύγετε μακριά για λίγο; Ή ίσως μερικές φορές ξεχνάτε να ποτίσετε τα φυτά, επειδή είστε πάρα πολύ απασχολημένοι με άλλα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας; Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να γυρίζεις πίσω και να βλέπεις τα πολύτιμα φυτά σου μαραμένα λόγω έλλειψης νερού.

Λοιπόν, αυτή η γυναίκα από την Αριζόνα έχει έναν απλό αλλά πρωτοφανή τρόπο για να  κρατούν τα φυτά της υγρασία. Χρησιμοποιεί κάτι που πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε μέσα στο σπίτι, μπουκάλια του κρασιού!

Απλά ποτίστε τα φυτά στις γλάστρες σας ως συνήθως. Στη συνέχεια πάρτε ένα μπουκάλι από κρασί και γεμίστε το μέχρι πάνω με νερό. Καλύψτε την κορυφή με τον αντίχειρά σας για να μην φύγει το νερό και μετά γυρίστε το γρήγορα και ‘φυτέψτε’ το στο χώμα. Βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον 5 εκατοστά μέσα στο χώμα για να μην πέσει.

AZ-Plant-Lady

AZ Plant Lady

Αν νομίζετε ότι το στόμα της φιάλης σας είναι πάρα πολύ μεγάλο για μια μικρή γλάστρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το καπάκι!! Απλά ανοίξτε μια τρύπα στο πώμα χρησιμοποιώντας ένα καρφί. Στη συνέχεια, γεμίστε το μπουκάλι με το νερό, βιδώστε το καπάκι και φυτέψτε το στην γλάστρα σας. Πανεύκολο!

Μπορείτε ακόμη και να κάνετε το αυτο-ποτιζόμενο σύστημά σας όμορφο με λίγο ακρυλικό χρώμα ή glitter για να ταιριάζει με τις γλάστρες με τα φυτά σας.  

gravity-water-feeding-system

Το καλύτερο μέρος  είναι ότι το νερό δεν είναι εκτεθειμένο, έτσι δεν μαζεύονται τα κουνούπια για να αναπαραχθούν στο στάσιμο νερό. Όταν γυρίσετε από τις διακοπές σας ή αν ξεχάσατε να ρίξετε νερό, θα δείτε τα φυτά σας να είναι τόσο πλούσια και υγιή σαν να τα ποτίζατε κάθε μέρα!

AZ Plant Lady

Τα πιο σημαντικά