Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΠότε και τι ώρα οι συντάξεις Μαΐου για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

Πότε και τι ώρα οι συντάξεις Μαΐου για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ

Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Μαΐου με το Δημόσιο, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ΝΑΤ να ετοιάζονται να πληρώσουν εκατομμύρια δικαιούχους.

Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου 2024 για ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΝΑΤ, Δημόσιο. Παράλληλα, όπως κάθε φορά, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τα ΑΤΜ από την προηγούμενη το απόγευμα. Συνεπώς, οι δύο πληρωμές θα εμφανιστούν από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας μετά τις 5 το απόγευμα.

Πάσχα με πληρωμή συντάξεων Μαΐου θα κάνουν χιλιάδες συνταξιούχοι. Η πληρωμή των συντάξεων Μαΐου θα έρθει λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών για 5 μέρες καθώς θα είναι κλειστές από την Μεγάλη Παρασκευή – που θεωρείται ημιαργία – έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Όπως προείπαμε, η πληρωμή των συντάξεων θα σπάσει σε δύο πληρωμές. Η πρώτη στις 25 Απριλίου και η δεύτερη στις 29 του μήνα. Οι συνταξιούχοι όμως, όπως κάθε μήνα θα μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων από την σύνταξή τους από την προηγούμενη το απόγευμα δηλαδή από τις 24 και στις 26 του μήνα αντίστοιχα. Η δεύτερη πληρωμή, αυτή της 29 Απριλίου θα μεταφερθεί δυο μέρες νωρίτερα λόγω Σαββατοκύριακου.

Ακολουθούν οι επίσημες ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Μαΐου.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Την 25η/4/2024,ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 29η/4/2024,ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Τα πιο σημαντικά