Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΠόσα έπαιρνε για κάθε ταινία η Ρένα Βλαχοπούλου;

Πόσα έπαιρνε για κάθε ταινία η Ρένα Βλαχοπούλου;

Ξεκίνησε από τα καντούνια της Κέρκυρας για να πρωταγωνιστήσει στις μεγαλύτερες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 28 Ιουλίου 1917 και πέθανε στο Μαρούσι στις 29 Ιουλίου 2004.

«Σούζη τρως. Και τρως και ψεύδεσαι». Ατάκα από την ελληνική ταινία, «Η Παριζιάνα», που μέχρι και σήμερα μας κάνει να γελάμε σαν να την ακούμε για πρώτη φορά.

Μας χάρισε μοναδικές ατάκες και άφθονο γέλιο με το μοναδικό της υποκριτικό ταλέντο. Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν η «μεγάλη κυρία» της ελληνικής κωμωδίας.

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου και μια καλλιτέχνις το αποτύπωμα της οποία παραμένει ακόμη και σήμερα, 14 χρόνια μετά το θάνατό της, ανεξίτηλο στη μνήμη των Ελλήνων.

Στον κινηματογραφικό της βίο, δεν ήταν η μοιραία γυναίκα, που είχε ερωτικές κατακτήσεις και περιπετειώδεις σχέσεις. Στην πραγματική ζωή όμως, η Ρένα Βλαχοπούλου ράγιζε τις καρδιές των ανδρών και βρισκόταν στο επίκεντρο του φλερτ.

Το κοινό τη λάτρεψε αλλά παρέμεινε πάντα προσιτή. Υπέγραφε αυτόγραφα με την ίδια ευκολία και ευχαρίστηση που καθάριζε το πεζοδρόμιο του σπιτιού της και τα καμαρίνια του θεάτρου.

Λάτρευε το ψάρεμα, τη μαγειρική και το χαρτάκι με τους φίλους της. Είχε μόνο έναν καημό, ότι δεν απέκτησε παιδιά αφού έκανε πολλές εκτρώσεις.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 1

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c

Έκανε τρεις γάμους και εζησε μια ζωή γεμάτη κι όπως έλεγαν, είχε εραστές τους ωραιότερους άντρες της Αθήνας. Τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, Δημήτρης Ψαθάς.

Τη δεκαετία του ’60, τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού σινεμά, ήταν τοδεύτερο γυναικείο όνομα σε κασέ, μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Οπως αναφέρει το αφιέρωμα του Πάνου Ζόγκα στο περιοδικό «Down Town» έπαιρνε 350 με 400 χιλιάδες δραχμές την ταινία και 500 με 600 χιλιάδες έπαιρνε η Αλίκη.

Γίνεται η πιο ακριβοπληρωμένη κωμική ηθοποιός. «Εγώ ήμουν τρομερά οικονόμα. Ήθελα να νιώσω στη ζωή μου στο γήρας ότι δεν θα έχω ανάγκη κανέναν. Όπως νιώθω αυτήν τη στιγμή. Τα λεφτά μου τα ξόδευα γιατί είχα και υποχρεώσεις. Αλλά κανόνιζα έτσι ώστε να τρώω τα τρία όταν έβγαζα δέκα» έχει σημειώσει σε συνέντευξή της.

[thecaller]

Τα πιο σημαντικά