Πως το χρώμα που φοράτε στα ρούχα σας επηρεάζει την διάθεσή σας.

9 Απριλίου, 2016 9:53 ΜΜ
More videos

Το πως αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα εξαρτάται από τα έθιμα,τις πολιτιστικές παραδόσεις και από την ίδια την φύση κατά πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, το κόκκινο χρώμα λέγεται ότι αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό μας. Όταν λοιπόν διαλέγουμε μια ρόμπα, το σωστό χρώμα  μπορεί να βελτιώσει την διάθεση μας και να μας κάνει πιο ευχάριστους  στους γύρω μας.

Διαβάστε τον παρακάτω οδηγό χρωμάτων για να γνωρίζετε χρήσιμες πληροφορίες για τα συναισθήματα που δημιουργεί  κάθε ένα χρώμα

Κόκκινο

Αυτό το χρώμα απαιτεί τόλμη και κρίση. Θα πρέπει να διαλέξετε μια απόχρωση που να ταιριάζει με το δέρμα σας. Ένα κόκκινο επανωφόρι θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση σας και θα σας κάνει να ξεχωρίζετε στο πλήθος. Στα περισσότερα μέρη του κόσμου το  κόκκινο έχει μια αύρα επικίνδυνου πάθους και σεξουαλικότητας. Εκτός από την Ινδία βέβαια, όπου το φορά η νύφη.

Το κόκκινο με το μαύρο είναι ένας κλασσικός συνδυασμός. Μπορείτε να φορέσετε κόκκινο με μπεζ ή λευκό για ένα πιο ισορροπημένο και ήπιο αποτέλεσμα.

Κίτρινο

Αυτό το ζεστό  και αναζωογονητικό χρώμα θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε την χαμένη ελευθερία και ευτυχία σύμφωνα με την επαγγελματία στο στυλ Jeannie Mai.

Ωστόσο, όπως και με το κόκκινο, θα πρέπει να διαλέξετε μια απόχρωση που δεν θα έχει μεγάλη αντίθεση με το δέρμα σας. Εάν δεν είστε σίγουρες για την απόχρωση δοκιμάστε το  σε αξεσουάρ πρώτα ή σε φούστες.

Μπλε

Το μπλε είναι στον αντίποδα του κόκκινου. Επηρεάζει την φυσιολογία μας ελαττώνοντας την πίεση του αίματος. Είναι μια πολλή καλή επιλογή, εάν θέλετε να χαλαρώσετε μετά από την σκληρή δουλειά ή για να βγείτε πρώτο ραντεβού. Θα σας ηρεμήσει και θα δώσετε μια πρώτη θετική εντύπωση.

Εάν η απόχρωση είναι πολύ σκοτεινή θα ήταν καλό να την ελαφρύνετε λίγο συνδυάζοντας την με ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Πράσινο

Ένα ήρεμο και αναζωογονητικό ταυτόχρονα χρώμα. Το πράσινο έχει πολλές αποχρώσεις που το κάνουν κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Εάν θέλετε να το τονίσετε χρησιμοποιείστε αξεσουάρ με ουδέτερο χρώμα. Μπορείτε να παίξετε με συνδυασμούς πράσινου στα κοσμήματα ή στο καπέλο. Ότι και αν αποφασίσετε όμως, μην το παρακάνετε.

Μοβ

Αυτό το χρώμα είναι βασικό για να δημιουργήσετε μια εντύπωση γεμάτη αυτοπεποίθηση. Για παράδειγμα, σας συστήνουμε να φορέσετε μοβ όταν πάτε σε μια συνέντευξη για δουλειά. ‘Το μοβ κάνει το νεανικό πρόσωπο να φαίνεται πιο ώριμο’ παρατηρεί η  Jeannie Mai. Το μοβ μπορεί να ζωντανέψει και την πιο  πληκτική εμφάνιση. Συνδυάζεται ιδανικά με άλλες συμπληρωματικές παστέλ αποχρώσεις.

Μαύρο

Το χρώμα που ταιριάζει σε όλους. Το μαύρο στα ρούχα είναι γνωστό ότι δημιουργεί μια λεπτή και κομψή σιλουέτα. Γενικά, το μαύρο δίνει μια διπλή εντύπωση: της λύπης και της υψηλής κομψότητας. Για να είστε σίγουρες ότι το μαύρο ρούχο  σας θα σας κάνει να αισθάνεστε ότι λάμπετε, συνδυάσετε το με μια μόνη λαμπερή χρωματιστή λεπτομέρεια ή κόσμημα.

Πορτοκαλί

Συνδυάζει την ζεστασιά  του κίτρινου και την βαθύτητα του κόκκινου. Το πορτοκαλί θεωρείται ότι είναι ιδανικό για να εγείρει την δημιουργική δραστηριότητα. Δεν θα πρέπει όμως να το βάλετε μόνο του  αλλά δοκιμάστε να το συνδυάσετε με κρύα ή ουδέτερα χρώματα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: