Έτσι θα μοιάζει ο κόσμος το 2045 σύμφωνα με τους επιστήμονες.

31 Οκτωβρίου, 2016 1:03 ΜΜ
More videos

Ο κόσμος θα είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος το 2045.

Η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι γεμάτη προκλήσεις, όταν πρόκειται για τεχνολογικές ανακαλύψεις, οι ειδικοί που εργάζονται στο Πεντάγωνο είναι οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να ρωτήσεις.

Ο οργανισμός Ερευνητικών Προγραμμάτων Προηγμένης Άμυνας εγκαινιάστηκε το 1958 και βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στον στρατό, πολλές από τις οποίες έχουν δοθεί στο εμπόριο. Σε αυτό περιλαμβάνονται πράγματα, όπως η προηγμένη ρομποτική, το διαδίκτυο και τα συστήματα παγκόσμιου εντοπισμού θέσης.

Τι πρόκειται να γίνει λοιπόν το 2045;

Είναι πολύ πιθανό, τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη θα έχουν μεταμορφώσει πολλούς κλάδους της βιομηχανίας, τα drone θα συνεχίζουν να εξελίσσονται και τα αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους θα κάνουν την οδήγηση πολύ πιο εύκολη.

Ο Δρ Τζάστιν Σάντσεζ, νευρολόγος και διευθυντής του γραφείου Βιολογικών Τεχνολογιών Darpa, πιστεύει, ότι θα φτάσουμε στο σημείο που θα μπορούμε να ελέγχουμε πράγματα απλά με το μυαλό μας.

1

Corey Protin/Tech Insider

“Φανταστείτε έναν κόσμο, που θα μπορούμε να ελέγξουμε το περιβάλλον μας μόνο με το μυαλό μας. Σκεφτείτε, ότι μπορείτε να ελέγξετε διάφορα μέρη του σπιτιού σας, χρησιμοποιώντας μόνο εγκεφαλικά σήματα ή να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας, χρησιμοποιώντας την νευρική δραστηριότητα του εγκεφάλου σας”, αναφέρει ο Σάντσεζ.

2

Vimeo/JonO

Σύμφωνα με τον Σάντσεζ, η Darpa δουλεύει πάνω σε νευροτεχνολογίες, που μπορούν να κάνουν αυτή την κατάσταση πραγματικότητα. Υπάρχουν ήδη μερικά παραδείγματα φουτουριστικών καινοτομιών, όπως τα εμφυτεύματα του εγκεφάλου που ελέγχουν προσθετικά χέρια.

3

Corey Protin/Business Insider

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Darpa επέδειξε καταπληκτική τεχνολογία για πρώτη φορά και έδωσε σε έναν παράλυτο άντρα την αίσθηση της αφής με την βοήθεια των εμφυτευμάτων εγκεφάλου.

4

DARPA

Το μέλλον περιέχει πολλά περισσότερα από εμφυτεύματα εγκεφάλου. Επίσης, θα μπορούσαν να αλλάξουν πολύ τα κτίρια και άλλα αντικείμενα γύρω μας, αναφέρει η Στέφανι Τόμπκινς, γεωλόγος και διευθύντρια των αμυντικών συστημάτων της Darpa.

5

Shutterstock

H Στέφανι θεωρεί, ότι θα μπορούμε να κατασκευάσουμε πολύ δυνατά, αλλά και ελαφριά κτίρια. Σκεφτείτε έναν ουρανοξύστη, που είναι τόσο ισχυρός όσο ο χάλυβας και τόσο ελαφρύς όσο οι ίνες άνθρακα.

6

Hollis Johnson

“Νομίζω, ότι το 2045 θα έχουμε μια πολύ διαφορετική σχέση με τις μηχανές γύρω μας”, αναφέρει η Παμ Μελρόι, μηχανικός αεροδιαστημικής και πρώην αστροναύτης.

7

YouTube

“Για παράδειγμα, τώρα για να προετοιμαστούμε για την προσγείωση ενός αεροπλάνου υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να κάνουμε και όλες αυτές οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν με την σωστή σειρά”, εξηγεί η Παμ.

8

US Air Force/Airman 1st Class Dillon Johnston

Η Μελρόι οραματίζεται, ότι στο μέλλον η προσγείωση αεροσκάφους στο μέλλον θα είναι τόσο απλή, που ο πιλότος θα λέει στις αεροσυνοδούς “Προετοιμαστείτε για προσγείωση.” Το 2045, ο πιλότος μπορεί να λέει αυτές τις 3 λέξεις και ο υπολογιστής να ξέρει την σειρά των πολύπλοκων βημάτων που πρέπει να κάνει για να συμβεί αυτό.

9

Wikimedia Commons

Ή με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, ο πιλότος μπορεί να μην χρειάζεται καν.

10

Fabrizio Bensch/ Reuters

“Ο κόσμος μας θα είναι γεμάτος με τέτοια παραδείγματα, στα οποία θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε άμεσα τις προθέσεις μας και να έχουμε πολύπλοκα αποτελέσματα από την ομαδική εργασία”, αναφέρει η Παμ.

11

Getty Images

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στο facebook: