Πώς θα εξοικονομήσετε 15% στο ρεύμα για να πάρετε μεγαλύτερη επιδότηση: 7 εύκολοι τρόποι

16 Σεπτεμβρίου, 2022 1:08 ΠΜ
More videos

Λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, μεγαλύτερη επιδότηση.

Αυτός ο χειμώνας θα είναι για όλους διαφορετικός με τα νοικοκυριά να αναζητούν λύσεις για να εξοικονομήσουν ενέργεια με κάθε δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βασικό τρίπτυχο για να πιάσουν τον στόχο τα νοικοκυριά, απαιτεί αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων συσκευών, συντήρηση και έλεγχο για την ορθή τους λειτουργία αλλά και έξυπνους τρόπους χρήσης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

1. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από το ζέσταμα του νερού στον βραστήρα προτού μαγειρέψουμε μπορούμε να εξοικονομήσουμε 10-12% ενέργεια, 5-7% μείωση κατανάλωσης ρεύματος μπορούμε να έχουμε αν κλείσουμε τον φούρνο δέκα λεπτά πριν ετοιμαστεί το φαγητό καθώς η συσκευή παραμένει ζεστή.

2. «Δεν πάμε να ψήσουμε καφέ με το μπρίκι σε ένα μάτι που, δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, κοιτάμε να είναι το λάστιχο», δήλωσε ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

3. Μόνο από τις συσκευές που δεν απενεργοποιούμε πλήρως και εξακολουθούν να απορροφούν ενέργεια, όπως η τηλεόραση, μπορούμε να εξοικονομήσουμε περίπου 10 κιλοβατώρες το μήνα, δηλαδή 120 το χρόνο

4. Το πλυντήριο πρέπει να το χρησιμοποιούμε στους 30 βαθμούς – 40 βαθμούς, γιατί για κάθε δέκα βαθμούς παραπάνω καταναλώνουμε 10% επιπλέον ρεύμα.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές μεγάλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. Για παράδειγμα, ο ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσφέρει μηδενική (!) χρέωση κιλοβατώρας σε νέους πελάτες και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος ξεκινά ανταγωνιστικές προσφορές. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΗΡΩΝ και Protergia χωρίς καμία δέσμευση.

5. Στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα οφείλεται το 30% της κατανάλωσης ρεύματος. Για αυτό τον ανοίγουμε για 10-15 λεπτά, δεν τον ξεχνάμε ανοιχτό, κάνουμε ντους και δεν γεμίζουμε την μπανιέρα.

6. Το καλοκαίρι το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι ρυθμισμένο στους 27 βαθμούς,. Για κάθε ένα βαθμό παραπάνω η κατανάλωση αυξάνεται κατά 10%.

7. Εξοικονόμηση έως και 70% μπορεί να πετύχει ένα μέσο νοικοκυριό από την αντικατάσταση παλιών λαμπτήρων με led.