Πως πήραν το όνομα η Google, η Lego, η Sony και άλλες 11 κορυφαίες εταιρείες

10 Αυγούστου, 2015 4:20 ΠΜ
More videos

Ολοι έχουν παίξει με τα πιο διάσημα τουβλάκια στον κόσμο ως παιδιά, ή και μεγαλύτεροι. Τι σημαίνει όμως Lego;

Προέρχεται από τις λέξεις που σημαίνουν «παίξε καλά» στα δανέζικα. Και αυτή είναι μόνο μία από τις εμπνεύσεις που έμειναν στην ιστορία των επιχειρήσεων.

Το Business Insider αποφάσισε να μας… συστήσει ξανά 14 από τις πιο διάσημες εταιρείες, εξηγώντας από πού πήραν το όνομα που όλος ο κόσμος ξέρει πλέον.

IKEA


Ο ιδρυτής, Ινγκβαρ Κάμπραντ συνδύασε τα αρχικά του, με εκείνα των Ελμταριντ και Αγκουναρίντ, τη φάρμα και το χωριό στα οποία μεγάλωσε.

CANON

cannon-hq02
Αρχικά ονομάστηκε Kwanon, από μία θεότητα του βουδισμού, αλλά η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε Canon το 1935, ώστε να είναι πιο ελκυστικό στο παγκόσμιο κοινό.

LEGO

3929374339_29c1bcb09c_oΣυνδυάζει τις λέξεις «leg got» που στα δανέζικα σημαίνει «παίξε καλά».

SONY

Προέρχεται από το sonus, τη λατινική λέξη για τον ήχο και την έκφραση της αργκό «sonny boy» που το ’50 στην Ιαπωνία περιέγραφε ένα έξυπνο, ευπαρουσίαστο νεαρό.

HAAGEN-DAZS

Häagen-Dazs'_first_shop
Επιλέχθηκε από τους δημιουργούς του για να ακούγεται ως δανέζικο όνομα και να δίνει μία «αύρα της παλιάς παγκόσμιας παράδοσης και χειροτεχνίας», αλλά δεν σημαίνει τίποτα στη συγκεκριμένη γλώσσα.

YAHOO

SvaleYahooHQ2
Είναι ακρώνυμο του «Yet Another Hierarchical Officious Oracle» (Αλλο ένα ιεραρχικό αυταρχικό μαντείο), αλλά και ένα φανταστικό είδος αγενές, θορυβώδες και βίαιο, το οποίο αναφέρεται στα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ».

PEPSI

Pepsi-logo-2012-1024x398
Αρχικά ονομαζόταν «Brad’s Drink», από το δημιουργό της, Κάλεμπ Μπράντχαμ, αλλά πήρε το σημερινό όνομά της το 1898 από τη λέξη δυσπεψία, για να αντιπροσωπεύει την πεποίθηση του Μπράντχαμ ότι επρόκειτο για κάτι υγιεινό που βοηθούσε την πέψη.

GOOGLE

IMG_5684Πήρε το όνομά της από το «googol», το μαθηματικό όρο για το 1 που ακολουθείται από 100 μηδενικά.

VIRGIN

Virgin_Blue_HQ_1b
Ενας από τους συνεργάτες του Ρίτσαρντ Μπράνσον το πρότεινε σημειώνοντας «Είμαστε εντελώς παρθένοι (virgins) στις επιχειρήσεις».

BLACKBERRY

15950547
Επειδή τα πλήκτρα του θύμιζαν το φρούτο στους δημιουργούς του.

SPOTIFY

Spotify_HQ
Οι Ντάνιελ Εκ και Μάρτιν Λόρεντζον που το δημιούργησαν προσπαθούσαν να βρουν όνομα, όταν ο Εκ παράκουσε την ιδέα που του προτάθηκε, ως Spotify. Τώρα λένε πως προέρχεται από τις λέξεις spot (εντοπίζω) και identify (αναγνωρίζω).

STARBUCKS

45dc3d94-d107-4b9b-b640-642aa1e50021
Από το όνομα του υποπλοίαρχο στο «Μόμπι Ντικ».

REEBOK

8-Reebok-E03_966x668
Είναι η λέξη που με διαφορετική ορθογραφία- rhebok- χρησιμοποιείται στα αφρικάανς για έναν τύπο αντιλόπης. Οι δημιουργοί του ήθελαν να αντικατοπτρίζει την ταχύτητα και τη χάρη.

AMAZON

1293575895_1cc4d8c80e_b
Ο Τζεφ Μπέζος ήθελε ένα όνομα που ξεκινά από «Α» για να είναι στην κορυφή της αλφαβητικής λίστας. Σκέφτηκε ότι το μεγαλύτερο ποτάμι του κόσμου ήταν η καταλληλότερη για αυτό που ήλπιζε να γίνει η μεγαλύτερη επιχείρησή του.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: