Πώς να ξεφύγετε εάν σας έχουν δέσει με δεματικό καλωδίων

Μαρ 31, 2017 6:23 ΜΜ
More videos

Ο Τζέισον Χάνσον, πρώην αξιωματικός της CIA, είναι ο άνθρωπος που έχει δει πολλά κατά τη διάρκεια της δουλειάς του. Όταν την εγκατέλειψε, έγραψε ένα βιβλίο, όπου μιλάει για τους κινδύνους που μας καραδοκούν, εκθέτει τα κόλπα της απάτης και μας διδάσκει πώς να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε έκπληξη.

Διαλέξαμε να σας δείξουμε την ειδική τεχνική ενός πράκτορα για να λύσει τα χέρια από το δεματικό καλωδίων (zip tie), μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μάθετε τα αδύνατα σημεία

Τα κυριότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να ξεφύγετε από το δεματικό καλωδίων, που συχνά χρησιμοποιείται για τα χέρια, είναι να γνωρίζετε τα αδύνατα σημεία του.

Το πρώτο, είναι το σταθερό μέγεθος της θηλιάς, η οποία δεν μπορεί να γίνει μικρότερη, ενώ προσπαθείτε να την σπάσετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να γλιστρήσετε τα χέρια έξω από αυτήν, αλλά θα πρέπει να έχετε τα χέρια σας δεμένα μόνο μπροστά σας.

Το δεύτερο, είναι ότι είναι εύθραυστο σε δυνατό φορτίο. Έτσι, όταν τα χέρια σας είναι δεμένα, το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να βάλετε δύναμη. Αυτή είναι μια συμβουλή από τον ειδικό και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το αδύνατο σημείο.

Ας δούμε πώς γίνεται

Για να σπάσετε τα δεσμά από το δεματικό καλωδίων, θα πρέπει να εκτελέσετε 3 απλά βήματα.

Βήμα 1: Πάρτε τη θέση εκκίνησης. Βάλτε τα χέρια σας μπροστά σας όσο μπορείτε και κρατήστε τους πήχεις σας όσο πιο σφιχτά γίνεται. Αυτό δημιουργεί την απαραίτητη πίεση.

Βήμα 2: Μετακινήστε το κλείδωμα. Ένα μικρό κλείδωμα κρατάει το σφίξιμο. Θα πρέπει να το στρίψετε ώστε να είναι στα χέρια σας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μέση.

Βήμα 3: Σπάστε το. Σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι και με μια απότομη κίνηση, τραβήξτε προς τα κάτω και προς τα πλάγια. Το κλείδωμα θα σπάσει.

Μπορείτε να σπάσετε το δεματικό καλωδίων πάνω σε οποιοδήποτε αντικείμενο (τραπέζι, γωνία ή ακόμα και στο γόνατο). Μην ανησυχείτε αν δε λειτουργήσει με την πρώτη προσπάθεια. Το κύριο εδώ, είναι να εξασφαλιστεί η μέγιστη απότομη εφαρμογή δύναμης στο σημείο.

Όπως λένε οι ειδικοί, παρά την πολυπλοκότητα της διαδικασίας, ακόμη και ένα παιδί μπορεί να το καταφέρει. Αυτή η τεχνική λειτουργεί επίσης όταν τα χέρια είναι δεμένα μεταξύ τους με κολλητική ταινία. Αν τα χέρια σας είναι δεμένα πίσω από την πλάτη σας, αυτό θα καταστήσει τη διαδικασία λίγο πιο δύσκολη, αλλά μπορείτε επίσης να ξεφύγετε από αυτή τη θέση.

Ναι, συνήθως δεν λέμε τέτοια πράγματα, αλλά ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα το χρειαστείτε.

[Spy Secrets That Can Save Your Life]

Ακολουθήστε μας στο facebook: