Πώς να βγείτε ζωντανοί από ένα ασανσέρ που πέφτει

19 Ιανουαρίου, 20174:40 ΜΜ
More videos

Δυστυχώς, κανείς δε μπορεί να είναι απολύτως ασφαλής από τους κινδύνους της ζωής. Ωστόσο, είναι στα χέρια μας να μάθουμε προκαταβολικά πώς μπορούμε να δράσουμε σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Στην πραγματικότητα, μια γρήγορη αντίδραση θα μπορούσε να σώσει όχι μόνο εσάς, αλλά και τους γύρω σας.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικές συμβουλές επιστημόνων και μηχανικών, για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που βρεθείτε σε ένα ασανσέρ που πέφτει.

Πρώτον, θα ήταν πολύ δύσκολο να πηδήξετε όσο βρίσκεστε σε ελεύθερη πτώση. Δεύτερον, το άλμα σας θα μειώσει την ταχύτητα της πτώσης με το ίδιο ποσοστό που συμβαίνει και αυτό είναι ένα κακό νέο για τους περισσότερους. Τρίτον, δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψετε σε ποιο μέρος του σώματός σας θα προσγειωθείτε και έτσι, τι ζημιά θα δημιουργηθεί στο κορμί σας από το άλμα.

Ούτε αυτή είναι μια καλή ιδέα, αφού ένα βάρος 10πλάσιο του δικού σας θα έρθει στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της πτώσης. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Τη στιγμή που αντιληφθείτε ότι το ασανσέρ πέφτει, ξαπλώστε αμέσως στο δάπεδό του. Με τη στάση αυτή, η δύναμη του χτυπήματος θα εξαπλωθεί ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια του κορμιού σας.

Στην περίπτωση αυτή, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να καθίσετε στο δάπεδο του ασανσέρ. Στη στάση αυτή, το φορτίο του σκελετού σας θα είναι μικρότερο από εκείνο που θα είχε σε όρθια στάση. Αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, προσπαθήστε τουλάχιστον να λυγίσετε τα γόνατά σας, αφού θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη δύναμη της πρόσκρουσης.

[The New York Times] [Discovery]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News