Πώς να ψηλώσετε και να αποκτήσετε την τέλεια στάση του σώματος σε μια εβδομάδα

11 Οκτωβρίου, 2017 11:50 ΠΜ
More videos

H Άλις Ρόμπινσον από την Αγγλία δοκίμασε αρκετές δημοφιλείς τεχνικές και κατάφερε να γίνει κατά 1,5 εκατοστό ψηλότερη σε μια εβδομάδα, χάρη στο τέντωμα της σπονδυλικής στήλης της και το ύψος του μεσοσπονδύλιου δίσκου που αυξήθηκε κατά 1-2 mm.

Η σωστή στάση θα προσθέσει γύρω στα 2 εκατοστά στο ύψος σας. Εμείς θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τι μπορείτε να κάνετε για να ψηλώσετε.

Πραγματικά γίνεστε ψηλότεροι ακόμα και όταν κοιμάστε. 10 λεπτά που ξαπλώνετε ανάσκελα προσθέτουν 5 mm στο ύψος σας. Αυτό συμβαίνει λόγω της συρρίκνωσης της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια της ημέρας και της επαναφοράς της στο σχήμα της όταν ξαπλώνετε.

Μπορείτε να επιτύχετε αυτό το τελευταίο, κάνοντας συγκεκριμένες ασκήσεις, αλλά να θυμάστε ότι ένας ενήλικας του οποίου οι ζώνες ανάπτυξης έχουν κλείσει (> 25 ετών) δεν θα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Για να γίνετε ψηλότεροι με το ποδήλατο, ρυθμίστε το κάθισμα έτσι ώστε να πρέπει να τεντώσετε τα πόδια σας για να φτάσετε στα πεντάλ. Μην το τοποθετείτε πολύ ψηλά, όμως, γιατί μπορεί να καταστρέψετε τις αρθρώσεις σας.

Αυτή είναι μια εύκολη άσκηση. Απλά κρεμαστείτε από την μπάρα, μείνετε όσο μπορείτε και αυξήστε σταδιακά το χρόνο. Η άσκηση βοηθά στην ενδυνάμωση των σπονδυλικών και κοιλιακών μυών.

Σε αυτή τη στάση, τεντώστε τα πόδια σας όσο πιο πολύ μπορείτε. Είναι ζωτικής σημασίας να κρατήσετε το σώμα σας σε σωστή γωνία και να μην αφήσετε τα πόδια σας να πέσουν απότομα, αλλιώς μπορεί να τραυματιστείτε.

Εκτός από το ότι είναι καλή για την σπονδυλική σας στήλη, αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να τεντώσει την πλάτη σας, τους κοιλιακούς, το πίσω μέρος των ισχίων σας, και τους γλουτούς σας.

Κατά την κάμψη, προσπαθήστε να κρατήσετε τα πόδια σας ίσια και να αγγίξετε με τα δάχτυλά των χεριών σας τα δάχτυλα των ποδιών σας. Ξεκινήστε απαλά και σταδιακά αυξήστε τον αριθμό και το βάθος τους τεντώματος.

Μπορείτε να πηδήξετε με ένα σχοινάκι, να παίξετε μπάσκετ ή απλά να κάνετε πηδήματα επί τόπου. Η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των οστών και των μυών και, με την πάροδο του χρόνου, θα γίνετε λίγο ψηλότεροι.

Αυτή η απλή άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των κάτω ραχιαίων ενώ ενδυναμώνει τους κοιλιακούς και τους γλουτούς σας.

Το κολύμπι βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο των ασκήσεων που σας βοηθούν να ψηλώσετε. Στο νερό, το φορτίο στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και τα οστά είναι πολύ μικρότερο και οι αρθρώσεις σας κινούνται περισσότερο. Αυτό καθιστά ευκολότερη την αύξηση ύψους.

Μερικοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος σας περιλαμβάνουν:

  • Την διατροφή σας.
  • Την ποιότητα του ύπνου σας.

Για να ψηλώσετε, θα πρέπει να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, βιταμίνης D και άλλων στοιχείων και βιταμινών που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί σωστά.

Θα πρέπει να κοιμάστε σε σκληρή επιφάνεια. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κατάλληλο ορθοπεδικό στρώμα και ένα μαξιλάρι για να ταιριάζει.

Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε λίγο το ύψος σας και να διατηρήσετε την στάση σας τέλεια.