Πώς να ψηλώσετε και να αποκτήσετε τέλεια κορμοστασιά σε μόλις 1 εβδομάδα

1 Ιουλίου, 2017 6:02 ΜΜ
More videos

Η Άλις Ρόμπινσον από την Αγγλία, δοκίμασε διάφορες γνωστές τεχνικές και κατάφερε να γίνει ψηλότερη κατά 1,5 εκατοστό σε μια εβδομάδα. Αυτό έγινε χάρις στις διατάσεις της πλάτης και την αύξηση ύψους του μεσοσπονδύλιου δίσκου κατά 1-2 χιλιοστόμετρα. Η σωστή στάση θα καταφέρει να προσθέσει πόντους στο ύψος σας.

Παρακάτω θα μάθετε μερικούς τρόπους και ασκήσεις για να γίνετε ψηλότεροι.

Μπορείτε να πάρετε ύψος ακόμη κι όταν κοιμάστε. Αν ξαπλώνετε για 10 λεπτά στην πλάτη σας, θα προσθέσετε 5 χιλιοστόμετρα. Αυτό συμβαίνει λόγω της συρρίκνωσης της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ επανέρχεται στο σχήμα της όταν ξαπλώνετε.

Μπορείτε να κάνετε και ορισμένες ασκήσεις. Να θυμάστε πως ένας ενήλικας του οποίου οι ζώνες ανάπτυξης έχουν αδρανοποιηθεί (μετά τα 25 έτη), δε θα έχει κάποιο δραστικό αποτέλεσμα.

Για να γίνετε ψηλότεροι κάνοντας ποδήλατο, ρυθμίστε το κάθισμα έτσι ώστε να πρέπει να τεντώσετε τα πόδια για να φτάσετε στα πεντάλ. Μην το τοποθετήσετε πολύ ψηλά, αλλιώς μπορεί να καταστρέψετε τις αρθρώσεις σας.

Αυτή είναι μια εύκολη άσκηση. Δε χρειάζεται να κάνετε έλξεις. Απλά κρεμαστείτε από τη μπάρα και κρατηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, αυξάνοντας σταδιακά το χρόνο. Η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση των σπονδυλικών και κοιλιακών μυών.

Με αυτή τη στάση, τεντώστε τα πόδια σας όσο πιο πολύ μπορείτε. Είναι ζωτικής σημασίας να κρατάτε το σώμα σας σε σωστή γωνία και να μην αφήσετε τα πόδια σας να πέσουν απότομα, γιατί μπορεί να τραυματιστείτε.

Εκτός από το ότι είναι καλή αυτή η άσκηση για την σπονδυλική στήλη, θα σας βοηθήσει να τεντώσετε την πλάτη σας, τους κοιλιακούς, το πίσω μέρος των γοφών και τους γλουτούς.

Ενώ κάνετε επικύψεις, προσπαθήστε να κρατήσετε τα πόδια σας ίσια και να αγγίξετε με τα δάχτυλα του χεριού τα δάχτυλα των ποδιών. Ξεκινήστε αργά και σταδιακά αυξήστε τον αριθμό και το βάθος της επίκυψης.

Μπορείτε να κάνετε άλματα με σχοινάκι, να παίξετε μπάσκετ ή απλά να κάνετε άλματα επί τόπου. Αυτή η άσκηση βοηθάει στην ενίσχυση των οστών και των μυών και με την πάροδο του χρόνου θα γίνετε ψηλότεροι.

Αυτή η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση της μέσης, ενώ γυμνάζονται οι κοιλιακοί και οι γλουτοί σας.

Το κολύμπι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ψηλότεροι. Στο νερό, το φορτίο στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και τα οστά είναι πολύ μικρότερο και οι αρθρώσεις γίνονται πιο ευκίνητες. Αυτό καθιστά ευκολότερη την αύξηση του ύψους.

Μερικοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος σας περιλαμβάνουν:

-Τη διατροφή

-Τον καλό ύπνο

Για να ψηλώσετε, πρέπει να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, βιταμίνης D και άλλων στοιχείων και βιταμινών που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί σωστά.

Θα πρέπει να κοιμάστε σε σκληρή επιφάνεια. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα κατάλληλο ορθοπεδικό στρώμα και ένα μαξιλάρι που να σας ταιριάζει.

Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το ύψος σας και να διατηρήσετε μια καλή στάση σώματος.