Πώς να πείτε στον σκύλο σας «σ’ αγαπώ» με έναν τρόπο που θα το καταλάβει

Μάιος 28, 2017 12:00 ΜΜ
More videos

Αγαπάτε τον σκύλο σας; Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λατρεύουν τους τετράποδους φίλους τους, μιας και πρόκειται για πλάσματα που έχουν ιδιαίτερη κατανόηση, θάρρος και πολλά άλλα αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά.

Ενώ τα περισσότερα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν πως τα αγαπάτε από τον τρόπο που τους συμπεριφέρεστε και από όσα προσφέρετε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το δείξετε.

Αντί απλά να αγκαλιάζετε και να χαϊδεύετε το κατοικίδιό σας, δώστε του αγάπη που θα εκτιμήσει πραγματικά. Παρακάτω θα βρείτε 8 τρόπους γα να δείξετε την αγάπη σας, ώστε να γίνει κατανοητή από τον σκύλο σας.

Οι άνθρωποι δε μεταδίδουν την αγάπη τους, με τον τρόπο που το κάνουν τα σκυλιά

Laura Caseley for LittleThings

Όσο κι αν σας αρέσουν τα χάδια και οι αγκαλιές με τον σκύλο σας, είναι πιθανό για αυτά να μην το απολαμβάνουν τόσο. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, τα τετράποδα δε θεωρούν τις αγκαλιές μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά εξακολουθούν να ζητούν αγάπη και αποδοχή.

Πώς να πείτε στη γλώσσα του σκύλου σας ότι τον αγαπάτε

Laura Caseley for LittleThings

Τα σκυλιά επιζητούν την αγάπη σας και πρέπει να βρείτε τον σωστό τρόπο να την εκφράσετε. Παρακάτω υπάρχει ένας οδηγός με συμβουλές, ώστε να μάθετε περισσότερα.

#1 Ακουμπήστε πάνω του

Laura Caseley for LittleThings

Η σωματική επαφή, δείχνει αγάπη. Ίσως παρατηρήσατε πως το κατοικίδιό σας ξαπλώνει στα πόδια σας αρκετές φορές. Αυτός είναι ο τρόπος που σας αγκαλιάζει. Δείξτε πως το αγαπάτε ακουμπώντας πάνω του, αλλά φυσικά χωρίς να το πιέσετε.

#2 Σηκώστε τα φρύδια σας

Laura Caseley for LittleThings

Αν κοιτάτε επίμονα έναν σκύλο, ίσως γίνει επιθετικός. Αν όμως κοιτάξετε με αγάπη και ηρεμία το κατοικίδιό σας, θα του δείξετε πως το αγαπάτε και νοιάζεστε για αυτό. Μια μελέτη του Science, απέδειξε πως όταν τα σκυλιά και οι άνθρωποι μοιράζονται ένα βλέμμα αγάπης, αυξάνεται η οξυτοκίνη (ορμόνη της αγάπη) και στους δύο.

Το σήκωμα των φρυδιών μπορεί επίσης να δείξει την αγάπη σας. Μια μελέτη του Behavioural Processes, διαπίστωσε πως όσο περισσότερο κουνάτε το πρόσωπό σας όταν κοιτάτε τον σκύλο σας, τόσο περισσότερο θα αντιδράσει συναισθηματικά.

#3 Αφήστε τον να κοιμηθεί στο κρεβάτι σας

Laura Caseley for LittleThings

Το να κοιμάστε με τον σκύλο σας, μπορεί να του προσφέρει ασφάλεια, άνεση και ζεστασιά. Επιπλέον, σας βοηθά να δημιουργήσετε έναν δυνατό δεσμό μεταξύ σας, εξηγεί το Rover.

#4 Μιλήστε του

Το να μιλάτε στο κατοικίδιό σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να δείξετε πως το αγαπάτε. Σύμφωνα με το Independent, τα τετράποδα μπορούν να καταλάβουν την ανθρώπινη ομιλία καλύτερα από όσο πιστεύουμε. Αυτό σημαίνει πως ίσως καταλαβαίνουν όσα λέτε. Επίσης, ακούνε τόσο τις λέξεις, όσο και τον τόνο της φωνής σας. Το να μιλάτε προς αυτά με αγάπη, δείχνει τα συναισθήματά σας.

#5 Περιποιηθείτε τον ή κάντε του μασάζ

Laura Caseley for LittleThings

Στα περισσότερα σκυλιά αρέσουν τα χάδια και το τρίψιμο της κοιλιάς. Η περιποίησή τους, απελευθερώνει οξυτοκίνη σε εσάς αλλά και στο τετράποδο, γεγονός που βοηθά να εκφραστεί και να κατανοηθεί η αγάπη. Εκτός από χάδια, μπορείτε να κάνετε ήπιο μασάζ ή να περιποιηθείτε τον σκύλο σας. Είναι κάτι που σίγουρα θα του δείξει πως τον λατρεύετε.

#6 Κάντε μαζί εκπαιδευτικές βόλτες

Laura Caseley for LittleThings

Η εκπαίδευση του σκύλου και οι βόλτες μαζί του, δε βοηθούν μόνο στην ανάπτυξη της καλής συμπεριφοράς, αλλά δείχνουν και την αγάπη σας. Σύμφωνα με το Dog Time, η θετική ενθάρρυνση είναι ένας καλός τρόπος έκφρασης ενδιαφέροντος. Χρησιμοποιώντας τροφή, επαίνους και παιχνίδια, το κατοικίδιό σας βλέπει πως του παρέχετε όσα αγαπάει. Έτσι, θα καταλάβει τα αισθήματά σας.

Στα σκυλιά αρέσει η ρουτίνα. Το να διατηρείτε ένα πρόγραμμα, τους δείχνει πως νοιάζεστε για τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους.

#7 Χαϊδέψτε τα αφτιά του

Laura Caseley for LittleThings

Είναι κάτι που αγαπούν. Σύμφωνα με το Dog Time, τα αφτιά των σκύλων είναι γεμάτα από νευρικές απολήξεις που απελευθερώνουν ενδορφίνες όταν τρίβονται, οι οποίες χρησιμεύουν ως ένα φυσικό «φάρμακο»! Ίσως παρατηρήσετε πως ο σκύλος παρασύρεται ευχάριστα ή λιώνει από χαρά όταν το κάνετε αυτό. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να δείξετε την αγάπη σας.

#8 Ταΐστε τον με το χέρι

Laura Caseley for LittleThings

Ένας κτηνίατρος εξήγησε στο WebMD, ότι η σίτιση του σκύλου με το χέρι μπορεί να είναι ένας τρόπος συναισθηματικής σύνδεσης, ειδικά αν είναι ακόμα κουτάβι. Επειδή έτσι του παρέχετε περισσότερη οικειότητα, θα μάθει γρήγορα να είναι άνετος, να τρώει αργά και να μην είναι κτητικός με το φαγητό.

Θέλετε να δοκιμάσετε με τον σκύλο σας αυτούς τους τρόπους επικοινωνίας και αγάπης;

Laura Caseley for LittleThings
Ακολουθήστε μας στο facebook: