Πως να κοιμηθείτε καλά την νύχτα και να σηκωθείτε γεμάτοι ενέργεια

13 Μαρτίου, 2016 8:42 ΜΜ
More videos

Πολλοί από εμάς έχουμε τον δικό μας τρόπο για να ξυπνάμε. Άλλοι ανοίγουν τα μάτια και σκέφτονται την ημέρα που έρχεται, άλλοι, παραδοσιακά, πατάνε το ξυπνητήρι για να κοιμηθούν άλλα πέντε λεπτά και άλλοι σηκώνονται ευχάριστα και ξεκούραστα, κάθε μέρα.

Ο Craig Ballantyne, είναι ένας blogger που ασχολείται με την υγιεινή διατροφή και το πρωινό ξύπνημα. Έχει δημιουργήσει  μια φόρμουλα που την ονομάζει ‘10-3-2-1-0’. Είναι σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να ξυπνάτε καλά και ξεκούραστα, γεμάτοι ενέργεια κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τον Craig Ballantyne, μια νύχτα τέλειου ύπνου αρχίζει από το απόγευμα. Προσδιορίζει πέντε σημαντικές στιγμές,  που πρέπει να σκεφτείτε μαζί με έναν κανόνα για κάθε μια από αυτές:

10 ώρες πριν το κρεβάτι: όχι άλλη καφεΐνη

3 ώρες πριν το κρεβάτι: όχι άλλο φαγητό ή ποτό.

2 ώρες πριν το κρεβάτι: όχι άλλη εργασία.

1 ώρα πριν το κρεβάτι: όχι άλλη τηλεόραση, κομπιούτερ ή κινητό.

0 ώρες που θα πρέπει να πατήσετε το ξυπνητήρι το πρωί για να κοιμηθείτε λίγο ακόμη.

Δέκα ώρες: Αυτό είναι όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας για να καθαρίσει από τα διεγερτικά αποτελέσματα των ποτών με καφεΐνη και των τροφών με ζάχαρη(καφές, πράσινο και μαύρο τσάι, Coca-Cola, σοκολάτα, κτλ.)

Τρεις ώρες: Το σώμα σας χρειάζεται να ξεκουραστεί χωρίς να σπαταλήσει ενέργεια για να χωνέψει ένα βαρύ δείπνο ή να εξαλείψει τα αποτελέσματα του αλκοόλ.

Δυο ώρες: Σταματήστε πράγματα που έχουν να κάνουν με την δουλειά σας. Βασικά σταματήστε να σκέφτεστε την δουλειά σας. Έχετε χρόνο αύριο.

Μια ώρα: Απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές σας. Μην κάνετε τηλεφωνήματα,να μην διαβάζετε τα e-mail σας, μην  μιλάτε στα κοινωνικά δίκτυα και γενικά μην  κάνετε πράγματα στην οθόνη. Αφήστε λίγο να ξεκουραστούν τα μάτια σας.

Μηδέν: Εάν σηκωθείτε αμέσως από το κρεβάτι και δεν πατήσετε το κουμπί snooze πάλι, θα συνηθίσετε να σηκώνεστε χωρίς αυτόν τον  λίγο πρόσθετο χρόνο που συνήθως σας κάνει να αισθάνεστε πάλι δυσκολία να σηκωθείτε.

Εάν ακολουθήσετε αυτήν την φόρμουλα θα κάνετε ένα βαθύ και αναζωογονητικό ύπνο και θα είστε έτοιμοι το επόμενο πρωινό να πετύχετε ότι έχετε στο μυαλό σας!

Όνειρα γλυκά!

earlytorise

Ακολουθήστε μας στο facebook: