Πώς να κάνετε το καλύτερο κούρεμα με βάση το πρόσωπό σας

22 Νοεμβρίου, 2014 2:16 ΠΜ
More videos

Σε ποια σχήματα κεφαλιού θα ταίριαζε π.χ το κούρεμα που είναι δημοφιλές στις μέρες μας με κοντά τα μαλλιά στο πλάι και πιο μακριά στην κορυφή του κεφαλιού;

Ξεχάστε ότι ξέρετε για το σχήμα του προσώπου και τα κουρέματα, αφού πιθανώς ότι γνωρίζατε έως σήμερα, όπως υποστηρίζει ο Business Insider είναι λάθος.

Σε ποια σχήματα κεφαλιού θα ταίριαζε π.χ το κούρεμα που είναι δημοφιλές στις μέρες μας με κοντά τα μαλλιά στο πλάι και πιο μακριά στην κορυφή του κεφαλιού;

Σύμφωνα με τον κομμωτή Kyle Holbrook, των κομμωτηρίων Fellow Barber στο Σαν Φρανσίσκο, μόνο ένα στοιχείο είναι αυτό που μετράει και δεν είναι άλλο από τα αν το πρόσωπο κάποιου είναι πιο μακρύ ή πιο πλατύ.

Με άλλα λόγια αυτό που μετράει είναι αν το πρόσωπο είναι στρογγυλό ή μακρύ.

Σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, αυτό που χρειάζεται είναι ένα κούρεμα το οποίο να είναι πιο κοντό στα πλάγια, ώστε να δίνει στο πρόσωπο το μάκρος εκείνο που του λείπει. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ειδικό, αυτοί που έχουν μακρύ πρόσωπο, πρέπει να επιδιώκουν πιο μακριά μαλλιά στο πλαϊνό τμήμα του κεφαλιού, ώστε να δείχνει το πρόσωπο πιο φαρδύ.

Στην φωτογραφία βλέπετε τον Ryan Gosling ο οποίος κάνει το μακρύ του πρόσωπο να εμφανίζεται πιο φαρδύ, με μακριά μαλλιά στο πλάι.

Αντίθετα ο ηθοποιός Daniel Craig κάνει το στρογγυλό του πρόσωπο να φαίνεται πιο μακρύ με κοντά μαλλιά στο πλάι (κεντρική φώτο).

Αυτές οι δύο συμβουλές θα κάνουν πολλούς να δουν διαφορετικά το κούρεμα και να περισώσουν αρκετά χρήματα σε λανθασμένες επιλογές κουρέματος.