Πώς να επιλέξετε τα τέλεια ρούχα ανάλογα με το σχήμα του σώματός σας

18 Μαΐου, 2016 6:56 ΜΜ
More videos

Δοκιμάζετε ένα φόρεμα που έμοιαζε όμορφο στην βιτρίνα ενός καταστήματος αλλά νιώθετε πως δεν δείχνει καλά πάνω σας. Σας μοιάζει οικεία ιστορία; Σίγουρα, δεν σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας αλλά στην πραγματικότητα, δεν επιλέγετε ρούχα ανάλογα με το σχήμα του σώματός σας. Μην ανησυχείτε. Παρακάτω θα σας δείξουμε μερικές συμβουλές σχετικά με το τι να φοράτε για να αναδεικνύετε το σώμα σας καλύτερα.

Σώμα με σχήμα μήλου

1924555-650-1463492823-manzana

Επιλέξτε ρούχα που δεν εφιστούν την προσοχή στο μεσαίο τμήμα και τη μέση σας. Τα φορέματα με λαιμό V του είδους empire waist, τα όμοια μπλουζάκια, τα φορέματα στα οποία το ένα ύφασμα διασταυρώνεται με το άλλο  και εκείνα της γραμμής Α θα κάνουν θαύματα. Επιλέξτε μπλουζάκια που καλύπτουν όλη την περιοχή της κοιλιάς και επεκτείνονται ακριβώς κάτω από τους γοφούς σας.

Αποφύγετε τα σταυρωτά σακάκια, τα κολλητά ρούχα και τα ογκώδη μπλουζάκια. Επιλέξτε εκείνα με τις στρώσεις υφασμάτων, τα ριχτά και τα τουνίκ.

Αποφύγετε τα εφαρμοστά τζιν σε ίσια γραμμή αν έχετε μεγάλο κορμό σώματος. Τα παντελόνια με τσέπες στο πίσω μέρος και φαρδιά μπατζάκια είναι η σωστή επιλογή.

Αντί να φορέσετε μια ζώνη γύρω από τη μέση σας, επιλέξτε να τη βάλετε κάτω από το στήθος σας. Αυτό θα δημιουργήσει καμπύλες και θα ελαχιστοποιήσει τη μέσα σας.

Σώμα σε σχήμα αχλαδιού

1924655-650-1463492823-cadera

Τονίστε τους ώμους για να εξισορροπήσετε το σχήμα της σιλουέτας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κασκόλ, πασμίνες και πολύχρωμα κολιέ.

Επιλέξτε μπλουζάκια και φορέματα με στολισμένες κορυφές και διάφορα μοτίβο. Κάντε τους ώμους σας να μοιάζουν φαρδύτεροι με ένα όμορφο κολιέ, καπέλο ή φουσκωτά μανίκια.

Αποφύγετε τα στενά και τα κάπρι παντελόνια, όπως επίσης τις κοντές φούστες και τις pencil. Επιλέξτε προσαρμοσμένα, άνετα παντελόνια και φούστες με ίσια γραμμή.

Φορέστε σκούρα στέρεα χρώματα για το κάτω μισό σας σε αντίθεση με τα λαμπερά, ανοιχτών χρωμάτων μπλουζάκια.

Ορθογώνιο σχήμα σώματος

1924755-650-1463492823-skiny

Αν δεν έχετε φυσικές καμπύλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούχα και αξεσουάρ για να τις δημιουργήσετε. Προσθέστε μια ζώνη στο στενότερο μέρος της μέσης σας για να την τονίσετε. Επιλέξτε φορέματα του είδους empire waist και wrap.

Φορέστε μπλουζάκια που τελειώνουν στη μέση των γοφών σας. Βελτιώστε τους ώμους και τονίστε το σχήμα με πτυχωτά και κυματιστά μπλουζάκια. Επίσης επιλέξτε αξεσουάρ που προσθέτουν όγκο στο πάνω μισό του σώματός σας.

Επιλέξτε εσώρουχα που παρέχουν καλή στήριξη στο στήθος σας και τονίζουν τη μέση σας.

Φορέστε σακάκια, μπλούζες, φορέματα και φούστες με κυματιστές άκρες για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του σώματος της κλεψύδρας.

Σώμα με σχήμα κλεψύδρας

1924705-650-1463492823-reloj

Τονίστε τις καμπύλες σας. Επιλέξτε ρούχα που εφιστούν την προσοχή στη μέση σας.

Αποφύγετε τα φαρδιά ρούχα. Θυμηθείτε πως πρέπει να εστιάσετε στη στενή σας μέση για να τονίσετε τους γοφούς και το στήθος σας.

Φορέστε τα σωστά εσώρουχα. Αν το στήθος σας είναι μεγάλο, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το σωστό είδος σουτιέν. Αποφύγετε εκείνα με την ενίσχυση ή τα αδόμητα που θα κάνουν το στήθος σας να μοιάζει πεσμένο.

Επιλέξτε τα μπλουζάκια με V στο λαιμό, τις φούστες pencil και τα πουκάμισα που τονίζουν το στήθος σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: