Πως μια καλή πράξη κατέληξε να γίνει για ένα μικρό κορίτσι εφιάλτης!

27 Οκτωβρίου, 2014 4:08 ΜΜ
More videos

Λίγες ψαλιδιές στο κομμωτήριο μετέτρεψαν την ανιδιοτελή πράξη της 10χρονης Τζέτα Φόσμπεργκ από το Οχάιο, σε ένα εφιάλτη.

Το μικρό κορίτσι είχε την όμορφη ιδέα να κόψει τα μαλλιά του και να τα δωρίσει σε μια οργάνωση που στη συνέχεια θα τα χρησιμοποιούσε για να κατασκευάσει περούκα για κάποιο παιδί που πάσχει από καρκίνο.

Πως μια καλή πράξη κατέληξε να γίνει για ένα μικρό κορίτσι εφιάλτης!

Όταν το έκανε όμως και πήγε την επόμενη μέρα στο σχολείο, οι συμμαθητές της δεν την επιβράβευσαν για την ευγενική της χειρονομία. Το αντίθετο μάλιστα. Της έδωσαν παρατσούκλι, την κορόιδεψαν, την παρενόχλησαν και την ταπείνωσαν. Όλα αυτά γιατί τόλμησε να κόψει τα μαλλιά της κοντά!

«Ήθελε τα μαλλιά της πολύ κοντά και αυτό νομίζω χειροτέρεψε τα πράγματα. Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες της από την επόμενη μέρα, την πείραζαν λέγοντας της ότι θέλει να είναι αγόρι και την αποκαλούσαν άσχημη» είπε η μαμά της.

Όταν η μαμά της Τζέτα ζήτησε βοήθεια από τον διευθυντή του σχολείου, αυτός της είπε: «Δεν έχω γνωρίσει κάποιο παιδί να έχει πεθάνει ποτέ από τα λόγια» και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να γίνουν πιο δυνατές και αυτή και η κόρη της και να το αντιμετωπίσουν.

Με την ελπίδα η μαμά να βρει υποστήριξη για την κόρη της, δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook, που ονομάζεται «Stand With Jetta» , μια σελίδα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό που θα έκανε τη μικρή Τζέτα να αισθανθεί λίγο καλύτερα.

Πως μια καλή πράξη κατέληξε να γίνει για ένα μικρό κορίτσι εφιάλτης!«Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι το κούρεμα μου είναι χαριτωμένο, αλλά και άνθρωποι που νομίζουν ότι είμαι ένας καλός άνθρωπος, με βοηθά να καταπολεμήσω τους τραμπούκους» είπε η Τζέτα.

Από τη Δευτέρα το απόγευμα που δημιουργήθηκε η σελίδα μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 92.000 οπαδούς και εκατοντάδες σχόλια από τους υποστηρικτές της μικρής Τζέτα.

Πως μια καλή πράξη κατέληξε να γίνει για ένα μικρό κορίτσι εφιάλτης!

«Τζέτα, ο ξάδελφος μου μάχονταν με την λευχαιμία από τα δυο του χρόνια μέχρι που πέθανε 12 ετών» γράφει μια γυναίκα στη σελίδα της Τζέτα.

«Ποτέ δεν είχε περούκα, αλλά ήθελε μια παρά πολύ. Ήταν και αυτός θύμα παρενόχλησης από τους συμμαθητές του. Θέλω να ξέρεις ότι αυτό που έκανες είναι καταπληκτικό. Είσαι μια έξυπνη κοπέλα που θα προχωρήσει πολύ στη ζωή της και ειλικρινά μου αρέσει πολύ το κούρεμα σου! Είναι τολμηρό, όπως και εσύ. Είναι μοναδικό, όπως και εσύ! Όρθωσε το ανάστημα σου και να ξέρεις, τα λόγια μπορεί να πονούν, δεν μπορούν όμως να αλλάξουν αυτό που είσαι.»

Πως μια καλή πράξη κατέληξε να γίνει για ένα μικρό κορίτσι εφιάλτης!

Τελικά οι επαναλαμβανόμενες πράξεις παρενόχλησης ανάγκασαν τη μαμά της Τζέτα να την σταματήσει από το σχολείο.

«Είναι δύσκολο για εκείνη» είπε «Τώρα ψάχνουμε κάποιο άλλο σχολείο για την Τζέτα σε γειτονικές περιοχές ή έστω εκπαίδευση μέσω του Ίντερνετ. Είναι κρίμα γιατί της αρέσει να μαθαίνει και να διαβάζει, ενώ της λείπουν πολύ και οι φίλοι της»

dinfo