Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
διεθνήΠώς και γιατί εγκλωβίστηκαν τα παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης;

Πώς και γιατί εγκλωβίστηκαν τα παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης;

Tην ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των νεαρών αγοριών ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ταϊλάνδη, νέα διάσταση δίνουν ΜΜΕ, σχετικά με τον λόγο που οδήγησε τα παιδιά να μπουν στο σπήλαιο, κάτι που φαίνεται να αποτελεί ακόμα μυστήριο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η εφημερίδα της Αργεντινής Clarin, το σπήλαιο Tham Luang είναι ένα από τα μακρύτερα και πιο βαθιά στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο προειδοποίηση καθιστά πολύ σαφές ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών. Για τον λόγο αυτό, πολλοί αναρωτιούνται εάν ο προπονητής ποδοσφαίρου των δώδεκα αγοριών που ήταν παγιδευμένα, Εκαπόλ Τσανταβόνγκ, διέπραξε σοβαρή ανοησία, επιτρέποντάς τους την πρόσβαση στο εσωτερικό.

Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν να προστατευθούν από τη βροχή, αλλά αυτό δεν εξηγεί την πορεία αρκετών χιλιομέτρων. Άλλοι ισχυρίζονται ότι έγινε στο πλαίσιο τελετής για τους εφήβους, οι οποίοι έπρεπε να φτάσουν στο Playa Pattaya, όπου ήταν παγιδευμένοι, και να γράψουν τα ονόματά τους εκεί. Το ότι άφησαν έξω τα παπούτσια τους, ίσως αποτελεί επιβεβαίωση αυτής της θεωρίας.

Αυτή η εκδοχή, η οποία έμενε ως φήμη τις ώρες μετά την εξαφάνιση, τέθηκε σε ισχύ τις τελευταίες ώρες από τη μαρτυρία ενός από τους διασώστες. Ο Ολλανδός δύτης Μπεν Ρέιμεναντς μίλησε με ένα από τα παγιδευμένα αγόρια που επιβεβαίωσαν ότι εισήλθαν στο σπήλαιο ως «ένα είδος τελετής».

Σύμφωνα με το Sky News, ο Ολλανδός ανέφερε ότι τα αγόρια εγκατέλειψαν τα σακίδια τους και τα παπούτσια τους «πριν εισέλθουν και προσπαθώντας να φτάσουν στο τέλος της σήραγγας, κάτι σαν μύηση για τα τοπικά αγόρια που έπρεπε να γράψουν το όνομά τους στον τοίχο και να επιστρέψουν. Αλλά μια ξαφνική πλημμύρα λόγω μιας έντονης βροχής τους εγκλώβισε», πρόσθεσε.

Ο Εκαπόλ Τσανταβόνγκ, προπονητής της ομάδας, 25 ετών, που ήταν υπεύθυνος της ομάδας στις 23 Ιουνίου, όταν μπήκαν, έστειλε μήνυμα προς τους γονείς των παιδιών, ζητώντας συγνώμη: «Προς όλους τους γονείς: τώρα τα παιδιά είναι μια χαρά … και υπόσχομαι θα αναλάβω τη φροντίδα κάθε παιδιού και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθαν να βοηθήσουν. Λυπάμαι πολύ για τους γονείς, ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη από όλους τους γονείς», ανέφερε στην επιστολή που οι διασώστες δημοσίευσαν αυτό το Σάββατο στο Facebook του Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Οι γονείς απάντησαν προσφέροντας την υποστήριξή τους. «Προπονητή, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Οι γονείς, όλοι θέλουμε να είστε χαλαροί. Κανείς δεν είναι θυμωμένος μαζί σας. Όλοι στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια για τη φροντίδα για τα παιδιά μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα πιο σημαντικά