Πώς ήταν οι πασίγνωστες σελίδες του ίντερνετ όταν πρωτοφτιάχτηκαν;

13 Ιανουαρίου, 201610:09 ΜΜ
More videos

Δεδομένου ότι η πρώτη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια είναι εύκολο να ξεχνάμε πόσες αλλαγές έχουν γίνει σε πολύ γνωστές ιστοσελίδες από την ημέρα που κατασκευάστηκαν και βγήκαν στον αέρα μέχρι σήμερα.

Δείτε πώς ήταν μερικές πολύ γνωστές ιστοσελίδες στα πρώτα τους βήματα…

  • 1. google.com – ξεκίνησε το 1996

pasignwstes-selides-internet-otan-prwtoftiaxtikan-02

Ιδρύθηκε το 1996, όταν ο Larry Page και o Sergey Brin ήταν διδακτορικοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Standford, στην Καλιφόρνια. Η Google από τότε έχει μεγαλώσει και είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Αυτή η εικόνα θεωρείται σύμφωνα με την Telegraph ότι είναι μία από τις πρώτες εμφανίσεις της Google.

  • 2. facebook.com – ξεκίνησε το 2004

pasignwstes-selides-internet-otan-prwtoftiaxtikan-03

Οκτώ χρόνια αργότερα από το Google, το Facebook ιδρύθηκε επίσης σε πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Χάρβαρντ από τον Mark Zuckerberg μαζί με συμφοιτητές του. Γνωστό ως TheFacebook, ήταν αρχικά διαθέσιμο μόνο για τους συμφοιτητές του Χάρβαρντ για να «βαθμολογούν» τις φωτογραφίες ο ένας του άλλου. Σήμερα, το Facebook μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 1,23 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

  • 3. myspace.com – ξεκίνησε το 2003

pasignwstes-selides-internet-otan-prwtoftiaxtikan-04

Πριν το Facebook υπήρχε το MySpace. Ένα κοινωνικό δίκτυο για εφήβους στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Ο Rupert Murdoch αγόρασε το χώρο το 2005 για 580 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από χρόνια τα μέλη του άρχισαν να ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις, όπως το Facebook και ο Murdoch το πούλησε το 2011 για 35 εκατομμύρια δολάρια όπως λέγεται, αποκαλώντας την αγορά ένα «τεράστιο λάθος».

  • 4. yahoo.com – ξεκίνησε το 1994

pasignwstes-selides-internet-otan-prwtoftiaxtikan-05

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς και παλιούς καταλόγους ιστοσελίδων του διαδικτύου. Αν και ξεκίνησε ως θεματικός κατάλογος, αργότερα εξελίχτηκε και σε μια πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης με πολλές υπηρεσίες όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1994 από τους τότε τελειόφοιτους του πανεπιστημίου Στάνφορντ, David Filo και Jerry Yang.

  • 5. youtube.com – ξεκίνησε το 2005

pasignwstes-selides-internet-otan-prwtoftiaxtikan-06

Ο Jawed Karim, ένας εκ των τριών ιδρυτών του είπε ότι η έμπνευση για το YouTube εμφανίστηκε για πρώτη φορά από το περιστατικό με την Τζάνετ Τζάκσον και το «ατύχημα» με το ακάλυπτο στήθος της στο Super Bowl το 2004. Αυτή τη λιτή εικόνα είχε στην αρχή το δίκτυο με τα εκατομμύρια βίντεο.

  • 6. twitter.com – ξεκίνησε το 2006

pasignwstes-selides-internet-otan-prwtoftiaxtikan-07

Σχεδόν αγνώριστο σήμερα, το Twitter δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2006. Είναι πλέον μια από τις δέκα πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στον κόσμο, και μια από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις όλων των εποχών σε όρους χρηματιστηριακής αγοράς.

  • 7. eBay.com – τότε γνωστό ως AuctionWeb – ιδρύθηκε το 1995

pasignwstes-selides-internet-otan-prwtoftiaxtikan-08

Αυτή η απλή γκρι αρχική σελίδα μεγάλωσε και έγινε το μεγαλύτερο site δημοπρασιών στον κόσμο, που συνδέει τον κόσμο μέσω του εμπορίου της αγοράς και πώλησης. Ο ιδρυτής Pierre Omidyar ήθελε αρχικά να το ονομάσει echobay.com, αλλά επειδή το domain είχε καταχωρηθεί σε μια εταιρεία εξόρυξης χρυσού, αυτός το περιόρισε σε eBay.

  • 8. Instagram.com – ξεκίνησε το 2010

pasignwstes-selides-internet-otan-prwtoftiaxtikan-09

Το Instagram ξεκίνησε ως Burbn και ήταν μια μορφή κινητής φωτογραφίας με check-in, παρόμοια το σημερινό Foursquare. Από τότε έχει αναπτυχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες ανταλλαγής φωτογραφιών στον κόσμο, και αγοράστηκε από το Facebook για 1 δις δολάρια το 2012.

Πηγή: Newsbeast.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News